България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 начина да направите бягането по-лесно

Прочитания: 207
16.09.2014 13:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Ако от скоро бягате и ви е трудно и понякога непосилно да завършите тренировката си, тези съвети са перфектните за вас. С тяхна помощ вие ще подобрите представянето си на тренировка и ще успеете да влезете бързо във формата, която желаете.

Тренирайте постоянно. Ако искате бързо да подобрите формата си, не си давайте голяма почивка. По-голяма почивка от 3 дни и ще започнете да връщате формата си и бягането ще ви става по-трудно. За това бягайте редовно и бързо ще усетите подобрението и ще станете по-добри.

Забавете темпото. Не се хвърляйте веднага на големите бързини, защото не само може да се контузите, но и бързо да се откажете от този спорт. Започнете първоначално по-леко, а състезанията ги оставете за по-късно.

Забавлявайте се. Не мислете през цялото време докато бягате за това какво темпо поддържате, колко километра имате още, за проблемите в семейството или на работното място, или пък за умората, която ви обхваща. Намерете си другарче, с което да сте на едно ниво или пък си пуснете хубава музика. Забравете за всичко, което може да провали вашето бягане.

Заздравете краката. Те трябва да са стегнати и готови за натоварвания. Това няма как да се постигне само с бягане. Трябват и различни упражнения, които да помогнат на краката ви. Правете много клекове и напади след тренировките, това ще ви помогне да заздравите краката си и да се представите по-добре на следващите тренировки.

Разнообразете бягането. Когато правите кардио, не е задължително само да бягате, можете да карате колело или да отидете на поход. По този начин като разнообразите 1 път бягането, когато се върнете към него, ще сте по-добри от последния си пробег.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: http://www.fitsugar.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване