България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

3 неща, които трябва да направи всеки бегач

Прочитания: 331
22.09.2014 09:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Бягането не е просто бягане, то си е цяла наука. Всеки трябва да знае какво трябва да направи, за да подобри своето представяне по време на бягането. Ето 3 неща, които всеки бегач трябва да знае и да направи преди и след бягане.

1. Гъвкавина. Преди да започнете да бягате трябва да загреете мускулатурата си по-добре. Загретия мускул подлежи на тренировка и ще ви помогне да намалите вероятността от травма. Също така като загреете мускулатурата си, резултатите ви на тренировка ще са по-добри. Хубаво е да направите навеждания към краката, триъгълник, напади, препятствен седеж и други упражнения за гъвкавина.

2. Добавете силата към тренировката си. Няма как да бягате добре, без да имате сила, особено в долната част на тялото. Трябва поне 2 пъти седмично да правите сила, която ще ви помогне да подобрите представянето си. Клекове и различни подскоци са перфектните упражнения за сила.

3. Масаж. Хубаво е след тежко бягане, когато краката ви са натегнати, да можете да си направите сами масаж. Той ще ви помогне да отпуснете мускулите си и на другия ден ще се представите по-добре.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Competitor
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване