България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Мъж избяга над 100км бос за благотворителност

Прочитания: 129
18.09.2014 17:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: inm.com

Поредната вдъхновяваща история, която показва, че човешките възможности са безгранични. 34-годишният Джо Адисън избяга над 128км за едно денонощие, като по време на това начинание той е изгорил невероятните 15 000 калории.

Благодарение на това бягане, той е успял да събере около 3000 долара, с които цели да подпомогне борбата с рак. Той обяснява, че първоначално той е започнал да бяга с чорапи, но на средата на дистанцията, той продължил да бяга бос.
1391652
"Първоначално имах цел да избягам 150 километра, но в последствие реших да спра когато направих 24 часа, защото можеше да стане опасно за здравето ми", обяснява Джо Адисън. За да направи това постижение, Джо е направил невероятните 223 обиколки на парка Престън Велодром в Брайтън, Великобритания. Маршрутът му е бил предимно трева, но на места е имало чакъл и асфалт, което допълнително е затруднило представянето му.

На въпрос какво го е накарало да предприеме това начинание, той отговаря "преди 3 години загубих баща ми, като той беше болен от рак. Сега искам да помогна на други хора, които се борят с неприятната болест. Скоро мисля да предприема друго благотворително начинание, което да събере повече хора".

Според него, ходилата са ни направени за бягане без маратонки. Той е един от привържениците на движението за бягане боси и една от целите му е да го разпространи сред много хора.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: http://www.dailystar.co.uk
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване