България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Упражнение за бегачи

Прочитания: 242
25.08.2014 14:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: sxc.hu

Ако искате да подобрите времето си или да станете по-издръжливи, тези упражнени са точно за вас. Всеки иска да напредва бързо, без да полага особено големи усилия. За жалост нищо в живота не идва даром. Трябва да се борите и сами да придобиете всичко, което желаете. За да успеете да подобрите постиженията си, трябва да отделяте достатъчно време за тренировки.

 

Следните упражнения имат за цел да развият тазобедрените  флексори и издръжливостта на краката. На пръв поглед упражненията изглеждат изключително лесни и на някой даже неефективни. Но за да успеете да видите резултатите от тях трябва да бъдете напълно осъзнати. Половината тайна на упражненията се крие в това, че по време на всяко движение трябва мислено да проследявате мускулите по краката и ръцете

1370028669

Първоначално застанете изправен, с ръце покрай тялото. Започнете да марширувате, като вдигате колената високо и ги синхронизирате с движението на ръцете. Както знаете движението на ръцете помага изключително много при бягането. За повече информация може да видите тук. Повторете 100 пъти. 

 

След като сте загрели преминете към бягане на място, като вдигате коленете на високо. Движението отново се повтаря 100 пъти. Професионалистите съветват изобщо да не го правите, ако имате намерени единствено да подскачате, без да обвързвате мисълта си с движенията. Основната идея на тази мини тренировка е да работите с мускулната памет. Тялото ви запомня всяко едно движение. Когато сте напълно осъзнати за действията си по време на тренировката вие тренирате именно тази памет. Това позволява на тялото ви да повиши капацитета на издръжливост и натоварване. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: wellnesstoday.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване