България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Шест идеи как да направим водата по-вкусна

Прочитания: 278
11.01.2013 10:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: sxc.hu

Не всеки намира водата за вкусна, но всички трябва да пием достатъчно, за да функционира правилно тялото ни (колко точно трябва да пием, може да прочете тук). Ако ви се налага да пиете повече, но хич не сте жадни, ето няколко трика, как да направите водата по-вкусна:

 

1. Добавете свежи плодове. Цитрусовите плодове, като лимони и портокали, са класически подбрители на вкусан а вода. Изтискването на малини или диня също може да помогне, или пък пускането на парченца ягоди. Ако искате по-свеж вкус, може да пробвате с краставица или мента (особено през лятото). 

 

2. Нямате плодове - използвайте сок. Всеки плодов сок може да помогне за овкусяването на водата. Резултатът със сокове от помело, грозде или ябълка е особено приятен. Насочете се към истински сокове, а не пълни с подобрители и химии боклуци. 

 

3. Балончета! Много хора предпочитат газирана вода пред обикновена. Ако и вие сте така, може да си купите газирана минерална вода. Ако пък я смесите със сок, шансът да ви хареса се увеличава още повече.

 

4. Поиграйте си с леда. Някои казват, че вледенената вода е по-вкусна, отколкото тази, която има стайна температура. Ако това е така, просто добавете кубчета лед. Може дори да заледите парченца плодове - пуснете ги в чаша с вода със стайна температура и опитайте. Готин трик е в формата за лед да сложите малки парченца плодове и останалото да допълните с вода. Заледете и после използвайте :)

 

5. Пийте чай - билков, плодов, зелен, бял и червен са много полезни за вас, тъй като те съдържат малко или никакъв кофеин. В крайна сметка има безброй аромати чайове, все нещо ще ви хареса.

 

6. Опитайте бульони. Изберете си нещо с малко мазнини и натрий, за да е по-здравословно. Супата също е вода в голямата си част, затова тя също влиза в дневната ви доза вода.

 

Aко тази статия ви се струва полезна, следете ни за още и във Фейсбук:  www.facebook.com/Sportuvai.bg

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване