Ако вашето дете изненадващо е развило алергия към някои видове храна, част обяснението може да бъде хлорираната вода. Колегите от Kulinar.bg, които са безспорни специалисти в готвенето, попаднаха на интересно проучване на колежа "Алберт Айнщайн" в Ню Йорк, според което хлорът причинява алергии към храни сред различни групи от населението.
Тестовете са на база данни от 2005 и 2006 година, когато в Щатите се е провело национално здравно и хранително проучване. Според тях, възрастни хора с високо съдържание на дихлорофенол в урината по-често страдат от алергии.
Статистиката показва, че в периода 1997-2007 година ръстът на децата с алергия към различни видове храна е от 18%. Стряскащо, нали?
Ако искате още данни около проучването, може да прочетете целия материал тук.
За да следите редовно новини от сферта на здравето и правилното хранене, следете ни и във Facebook.