България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Храни и напитки, причиняващи депресия

Прочитания: 266
07.09.2014 11:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Не е тайна, че сме склонни да се поддаваме на чревоугодничеството. Често ние се храним, не защото изпитваме глад, а заради силното консуматорко чувство в нас. Харесва ни да си угаждаме и заради това, често се оказваме с наднормено тегло. Важно е човек да знае кога е гладен и кога лаком. 


Трябва да внимавате с приема на някои храни и напитки, понеже освен с излишни килограми, те ще ви дарят и с чувство на депресия. 

 

1380612

 

1. Рафинирани зърна

Пастата е бърза храна, която лесно се приготвя. В това забързано време ние често прибягваме към нея. Всички макаронени изделия и белия ориз са свързани с появата на депресия. В проучване, включващо 40 000 жени, открили, че тези жените страдат от депресия, след прекален прием на изброените горе храни.

 

 

1380615

 

2. Безалкохолни напитки

Когато искате да се охладите от жегата или се чудите какво да си поръчате в кафенето, вие се озовавате с газирана напитка в ръка. Проучване, проведено от Brain, Behaviour Immunity, показа, че редовния прием на безалкохолни напитки причинява депресия. 

 

1380614

 

3. Бърза храна

Хората, консумиращи такава храна, често развиват депресия. Според проучване, проведено през 2012 и публикувано в Public Health Nutrition, става ясно, че всички ход-дози, хамбургери и пици са вредни за психическото и емоционалното ви здраве. 

 

 

Имайте предвид, че слабото консумиране на тезихрани е малко вероятно да причини депресия. Затова не се притеснявайте, ако понякога залитате към тези вредни храни и напитки. Важно е да се възползвате от информираността си и да се погрижите за психиката и физиката си. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mnn.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване