България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Да се преборим със стреса само за 5 минути

Прочитания: 829
18.08.2020 11:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Стресът безспорно е един от най-големите проблеми на съвременното общество. Той е причинителя на раковите заболявания, инфарктът, инсултът, сърдечно-съдовите проблеми и затлъстяването. В комбинация с липсата на движение и нездравословната храна, стресът може да е бомба със закъснител за вашето здраве. Ето как да се преборим с него само за 5 минути на ден.

1. Разтягане. 60 секундно разтягане на цялото тяло ще ви помогне да отпуснете мускулатурата си и по този начин ще се почувствате по-релаксирани и ще забравите поне за момент всички стресови проблеми.

2. Кратка тренировка. Учените са доказали, че дори и 5-минутна тренировка на ден сериозно намалява риска от сърдечен удар и намаляването на стреса. Можете да изберете бягане, скачане на въже, колоездене, подскоци или каквото си решите.

3. Билков чай. Пиенето на една чаша билков чай едва ли ще ви отнеме повече от 5 минути на ден, но ползите за здравето са безгранични. Той намалява многократно стреса и се препоръчва от много от докторите.

4. Разходка. Можете да се разходите до близкия магазин или парк и да се насладите на чудесното време на вън. Или пък да излезете с приятели извън града. Това ще ви помогне значително да намалите стреса.

5. Общувайте. Избегнете да се затваряте сами в офиса или у вас. Не избягвайте социалните контакти на живо. Те ви помагат да се веселите и по този начин намалявате стреса и забравяте за проблемите.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Wmnlife
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване