България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Каква е връзката между онлайн казината и развитието на спорта в България?

Прочитания: 158
04.04.2022 12:04 по статията работи: Sportuvai.bg

В наши дни онлайн казината стават все по-популярни и все по-разпространени сред играещите. Виртуалните зали предлагат далеч по-голямо разнообразие и възможности за печалби и това от своя страна води до по-голяма клиентска маса, която предпочита да се забавлява пред екрана или от телефона си.

В България онлайн казината заемат все по-голям дял от процента платформи, които предлагат на потребителите място за развлечение. Това от своя страна ражда все по-голяма конкуренция между хазартните оператори, кито обаче трябва да получат лиценз преди да стъпят на пазара. Въпросният кетап обаче не се раздава лесно и едно от основните условия за получаването му е съответната компания да инвестира в спорта. В последното десетилетие онлайн казината и букмейкърските сайтове се превърнаха в основен партньор и спонсор на българския спорт и за това можем да съдим по огромния брой федерации, отбори, турнири и първенства, които се стопанисват благодарение на хазартните игри.

 

Все повече от виртуалните игрални зали предлагат безплатно казино, което дава възможност на не толкова опитните или новорегистрирани играчи да пробват късмета и уменията си, без да рискуват активите в сметките си.

 

Най-пресният пример от успешното съжителство между онлайн казината и българският спорт е партьорството, което бе сключено между Sesame и турнира за Купата на България по футбол. Вторият най-важен футболен форум у нас винаги се е радвал на зрителски интерес, но наградният фонд през последното десетилетие не бе пипан и бе меко казано малък. Това ще се промени още през този сезон, тъй като новите спонсори обещаха драстично увеличение на наградния фонд, което да стимулира участниците за още повече себераздаване и борба.

 

Първа футболна лига е спонсорирана от efbet вече няколко сезона, а родният букмейкър е основен кръводарител на редица отбори от елита ни. Започвайки от хегемона в последните десет години Лудогорец и стигайки до по-ниско разрядни отбори, чиито бюджети се формират предимно от спонскорските договори с букмейкъри и казина.

 

В момента всички столични и пловдивски футоблни тимове, които през десетилетията са се доказали и утвърдили като основни футоблни сили в България, са спонсорирани от различни хазартни оператори. ЦСКА, Ботев (Пд), Локомотив (Пд) имат договор с WINBET, Левски има партньорство с Palms Bet. "Палмите" направиха рядко срещан жест към "сините", като доброволно отстъпиха основното рекламно място отпред на тениските, за да може ръководителите на отбора да сложат на гърдите надписа "Левски е вечен". Славия пък работи с авторитетният международен сайт за онлайн залози bet365, а завърналият се в елита Локомотив (Сф) си партнира с един от новите играчи на родния пазар – Betano.


Но развитието на спорта не се изразява само в футбола. Националните ни гарнитури при мъжете и жените във волейбола и баксетбола имат за генерален спонсор efbet. През последните години боксът в България също търпи прогрес на полу-професионално ниво чрез организирането на напдревари с участието на най-добрите ни боксьори, като въпросните галавечери се организират с любезното съдействие на казина и хазартни компании, които осигуряват наградните фондове.

 

Но инвестициите в родния спорт не се изчерпват само на професионално ниво. Въпросните фирми наливат не малко средства и в изграждането на спортни площадки и реставрирането на игрища и зали в цяла България. Редица аматьорски турнири и състезания в най-различни дисциплини също се провеждат благодарение на подкрепата на въпрсоните фирми и техните филиали. Освен парични награди, организаторите имат възможността да се погрижат много по-добре за провеждането на цялостното събитие, да осигурят на пръв поглед незначими, но всъщност важни неща за турнирите – топки, облекла, вода, медицински лица и др.

 

Тенденцията през псоледните няколко години говори, че връзката между спорта в България и онлайн казината и букмейкърските сайтое ще става само и единствено по-силна. Родният спорт има нужда от нови и нови инвестиции и спонсори, които да вдигат нивото не само на професионално ниво, но и да подпомагат неизменно развитието на аматьорски и най-вече детския спорт.

 

 

*Информация на партньор

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване