България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 съставки, които влияят на настроението ви

Прочитания: 284
08.09.2014 09:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Сигурно сте чували твърдението, че храната влияе на всичко около нас. Храната, която приемаме влияе на нашето здраве, щастие, тренираност и дори настроение. Вижте кои храни влияят най-много на вашето настроение.

Брашно. Сигурно всеки знае, че брашното не е от най-полезните храни. То прави кръвта ви да има високо ниво на глюкоза, което води до лошо настроение и ви кара да се чувствате по-гладни.

Оцветители. Те присъстват в почти всяка съвременна храна. Те я карат да изглежда по-предизвикателна и по-цветна, но всъщност вреди на здравето ни. Учените са доказали, че оцветителите могат да доведат до супер чувствителност не само при възрастните, но и при децата.

Мазнини. Става въпрос са вредните мазнини, които се съдържат в колбасите, бургерите, хотдоците и други вредни храни. Доказано е, че тези мазнини не само водят до напълняване, но ви правят по-мързеливи и с по-бавни реакции. Също така не можете да се концентрирате.

Аспартам. Това е подсладител, който се използва в храните, в които няма захар. Той също има вреди за здравето, дори по-големи от обикновената захар. Той се свързва с напълняването и с главоболията, както и с честата раздразнителност.

Моносодиум глутамант. Той се използва в повечето пакетирани храни и основната му цел е да попречи на храната да се развали. Но той влияе на настроението ви, като ви прави разконцентрирани и забравяте.

Захар. Всеки знае, че захарта е вредна за организма, тя е свързана с диабета. Освен това захарта се свързва с депресията.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Naturalon
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Be Shape Studio  5 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване