България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Олимпийци говорят за ползите от йога

Прочитания: 337
28.08.2014 13:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Guliver/Getty Images

Много олимпийци признават, че за да поддържат ума и тялото си във форма към ежедневните си тренировки добавят и йога практики. Те добавят, че комбинирането на норманите им физически натоварвания с източното течение подобрява тяхната гъвкавост, издръжливост и сила.

 

Йога има за цел да успокои ума и да огъвкави тялото. Според последно проучване мускулите стават по-здрави не само при натоварване, но и при опъване. Тоест йога практиките заздравяват мускулите, подобряват движението на ставите и спомагат са постигане на пълна концентрация. Ето някои олимпийски атлети, говорещи за ползите от йога практиките:

1372257

 

- Американската сноубордистка Джейми Андерсън

Тя споделя, че постоянно практикува йога. "Любимите ми пози са вариациите на челна стойка и скорпион", казва Джейми. "Трябва да използваш цялото си тяло. Това е умствено и физическо предизвикателство. Много е трудно да се открие баланс както на тялото, така и на мислите и емоциите", споделя тя. 

 

 

- Скиорката Хедър Макфай от САЩ

 "Не само, че е полезна за тялото, но и те кара да се чувстваш добре", казва тя. "Това е един добър начин да забавя ежедневието и мислите си. концентрирам се в настоящия момент.". Олипмийката споделя, че ако не бе спортист, би била йога инструктор.

 

 

- Канадската олимпийка Чандра Кроуфорд

Тя силно се възхищава на йога практиките и философията. Харесва ѝ идеята, че хората стават осезаеми и се задълбочават в техните възприятия. когато спечелила златен медал за първи път, била поразена. Чанфра използвала техники от йога за да се концентрира върху всяко движение и да извлече максимална полза от него. "Йога е във всеки аспект от живота ви!".

 

Много други спортисти и олимпийци споделят, че практикуват йога и преди състезания се усамотяват за медитация или дълбоко коремно дишане. Всички те потвърждават, че практиките им помагат да се концентрират в настоящия момент и да успокоят ума. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: wellnesstoday.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване