България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

С какво да заменим фитнеса лятото

Прочитания: 203
07.08.2014 13:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Youtube

Ако желаете да прекарвате повече време навън и да се наслаждавате на прекрасната природа около вас и да поддържате тялото си стегнато, ето няколко съвета как да го направите.

 

Лятото е в пиковия си момент и преди да се усетим месецът ще се е търкулнал и ще трябва да кажем довиждане на вечерните разходки на плажа и летните дрехи. Затова се възползвайте от всичко това още сега - не стойте затворени в залата, а съчетайте упражненията с приятното прекарване навън.

 

Ето няколко дейности, които се провеждат на открито, изпълват ви с удоволствие и ви помагат да поддържате формата си:

 

1354892

Разходка в планината - Изгаряте 375 калории за час

Не само, че туризмът в планинските местности си е физическо предизвикателство, но и прекарването на малко време сред природата подобрява настроението ви. Красивата природа и невероятните аромати и звуци са просто бонус към всичко това. Така вие се упражнявате без даже да го усещате, за разлика от бягащата пътечка например. Туризмът се равнява на една чудесна кардио тренировка и натоварва всичките ви мускулни групи. 

 

 

Колоездене - Изгаряте 400 калории за час

Сигурно са минали години откакто не сте карали колело извън асфалта? Ако карате колело сред природата натоварвате много повече мускулите на тялото. Налага се постоянно да балансирате по неравностите на пътя и променящият се терен. Колоезденето натоварва прасците, бедрата и коремните мускули, при това доста активно. Редувайте темпото, с което въртите педалите, за да упражнявате сърдечно-съдовата дейност. 

 

1354890

Плуване - Изгаряте по 425 калории за час 

Плуването е истинско предизвикателство за мускулите ви, поради плътността на водата. Вашата телесна маса се явява като съпротива и така работите със собственото си тегло. По този начин освен, че развивате всички мускулни групи, се радвате на слънце и свежест. Колкото по-бързо се стремите да плувате, толкова повече калории изгаряте. Освен това плуването значително подобрява стойката ви.



Плажен волейбол - Изгаряте по 500 калории за час

Плажният волейбол е изключително забавен спорт, който може да се практикува единствено през лятото. Нали не искате да пропуснете тази възможност? Не само, че е забавен, но и се отразява изключително натоварващо върху мускулите по тялото ви. Волейболът е страхотна тренировка за цялото тяло, а като играете върху пясък изгаряте още повече калории!

 

Йога в парка - Изгаряте по 175 калории за час

Лятото е перфектното време за да практикувате йога на открито. Няма нищо по-хубаво от това да бъдете сред природата и да участвате в открит урок или сам да практикувате в парка. Не само, че връзката с природата се подобрява, но и чистият и свеж въздух се отразява много по-добре на тялото ви, отколкото ако сте в зала. Възползвайте се да станете някоя сутрин рано и да посрещнете изгрева с йога.

 

1354893

Градинарство - Изгаряте по 250 калории за час

Ако никога не сте работили в градина може да смятате градинарството за упражнение, но това е една пълна тренировка! В зависимост от инструментите и занятията които вършите натоварвате всички мускулни групи. Ако имате по-сериозна работа като плевене, засаждане или копаене ще усетите пълното натоварване върху ръцете, коремните мускули, краката и кръста. Направете го по-забавно, като правите клякания по време на работата, за да натоварвате и задните мускули. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: .today.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване