България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Победителите от тенис турнира Фуутура-Олимпик

Прочитания: 313
01.09.2014 12:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: footura.com

В последния ден от месец август се проведе поредния турнир Фуутура-Олимпик за любителите на тениса. Този път обаче сместа от горещите температури, върлуващите ледени предизвикателства и традиционния заряд на турнира донесоха нови емоции и нови герои на сцената на аматьорския тенис в София. Срещите от турнира бяха толкова завладяващи, че вдъхновиха феновете по трибуните да оприличат на природни стихии някои от играчите – по стила им на игра и на поведение. Традиционните участници в турнира Стелиян Петков и Георги Тодоров заслужиха званията Огнения и Ледения – първият заради агресивния си стил на игра, но за съжаление понякога и неконтролируем, най-добре усетено от многобройните ракети, които "употреби", но и усетено и от противника му в елиминациите – Светослав Ермаков.

1376058

 

Георги Тодоров бе наречен Ледения по подобие на невероятно хладнокръвната си игра до финала и сякаш напук на всички превратности на резутатите и на много по-младите си 6 съперника, които бяха победени безапелационно (18:8 геймова разлика в групата и без загубен сет до финала). В Скалата – по подобие на филмовия герой с играта си и с коректното, феърплей и шампионско поведение сякаш се превъплъти дебютанта в турнира Светослав Ермаков, който излезе от групата си с 2 загуби (от Емил Хиноф и Алекс Цветков), но после намери най-вярната игра за турнира – силни сервизи, бързо придвижване и здрава защита и в елиминациите повали изненадващо Стелиян Петков, Емил Хиноф (взе сладък реванш след загубата в групата след 3:4 / 4:2 и 11:9 в тайбрека, като Емил изпусна 4 мачбола във втория сет…), а на финала се изправи срещу Георги Тодоров, където вече умората, липсата на активен тенис и, разбиора се – силната и безкомпромисна игра на Георги – доведоха до загубата.

 

Като цяло – на база на резултатите до момента – финалист без загуба и финалист с 2 загуби – това беше и логичния завършек на надпреварата. Отлично впечатление показаха с играта си и другите участници – Михаил Кръстев, Калин Григоров, Атанас Кюркчиев, Иван Петков, Георги Генев, Никола Дойчинов и Петър Стаматов, като всички те вдигнаха неимоверно много нивото на тениса по време на турнира и дадоха сериозни заявки за предстоящия Фуутура-Олимпик шампионат – серия от турнири, излъчващи СуперШампион.

Така турнирът Фуутура-Олимпик излъчи новия си достоен шампион – Георги Тодоров, второто място остана за Светослав Ермаков, а третото – за Емил Хиноф – надделял в малкия финал над Алекс Цветков.

 

За повече информация може да посетите страницата на фуутура

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване