България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Грешки по време на отслабване

Прочитания: 209
26.08.2014 13:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: thinkstockphotos.com

Може да си мислите, че като гладувате вие помагате на тялото и здравето си, но често  нанесяте повече вреда, отколкото полза на организма си. Всяка диета трябва да е балансирана и съчетана с правилните движения и нива на натовареност. Ето някои от най-големите грешки, които хората правят по време на диета.

 

 

1. Пренебрегвате силовата тренировка


Диетата допринася за загуба на мускулна маса. Чрез гладуване може да свалите някой и друг килограм, но също така ще се почувствате физически слаби и отпаднали. Поради естествения баланс, към който се стреми организма, бързо след края на диетата ще си възвърнете килограмите. Затова е препоръчително да съчетаете диетата със силови упражнения. Не горете мускулна маса, а стопете мазнините. 

1370311

 

2. Фокусирате се върху кардиото


Според повечето маниаци на тема отслабване кардиото е задължително упражнение, но експертите смятат, че вместо това, хората трябва да се съсредоточат върху ускоряването на метаболизма си. Метаболизма диктува как се натрупват килограмите. За най-добри варианти съчетайте кардиото с дейности подобряващи метаболизма ви.

 

3. Отбягвате закуската


Докато сте спели тялото ви не е приемало никаква храна, затова е нормално, когато се събуди да желае такава. Проучванията показват, че закуската ви засища и не ви позволява да преяждате по-късно през деня. 

1370310

 

4. Използвате изкуствени подсладители 


Проучванията показват, че повечето изкуствени подсладители са фалшиви и всъщност допринасят за качването на килограми. Те объркват храносмилателната ви система и увеличават желанието ви за храна. Ако искате да замените рафинираната захар с нещо, направете го с меда. Той е изключително полезен и природен продукт. 

 

 

5. Разчитате на хапчета за отслабване


Единствените хора, които губят килограми, благодарение на хапчетата за отслабване са тези по рекламите. Затова преустановете избора си и се фокусирайте върху здравословната храна. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване