България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо постоянно сме гладни

Прочитания: 191
14.09.2014 15:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: inm.com

Сигурно ви се е случвало да ядете без да спрете и да продължите да се чувствате гладни. Това е проблем, защото по този начин може да напълнеете и да влошите вашето здраве. Ето защо постоянно се чувствате гладни.

Имате прекалено много свободно време. Когато сте скучни, често прибягвате до храната. Ако имате няколко почивни дни и прекарвате времето си у вас, постоянно ще ви се яде, защото просто няма какво друго да правите. Най-лошото при това е, че вие прибягвате до храни от сорта на чипс, сандвичи или други вредни храни.

Хормоните са извън норми. Често се случва да сте постоянно гладни когато има хормонален дисбаланс. Ако не ядете достатъчно въглехидрати, нивото на захарта в кръвта ще падне и вие ще се почувствате гладни. Ако отново не приемете достатъчно въглехидрати, пак ще огладнеете бързо.

Нещастни сте. Доказано е, че когато сте нещастни, ядете повече. Не е само по филмите, когато главния герой се е разделил с половинката, да се затвори в дома си и да яде сладолед. Когато хората са нещастни прибягват до храната, което може да доведе до здравословни проблеми.

Обградени сте от храна. Когато има около вас храна, вие огладнявате повече и не можете да се спрете да се храните. Това е така, защото храната пред вас ви кара да я изядете. Най-доброто нещо, което можете да направите е да махнете храната от очите ви.

Не сте закусили правилно. Когато пропуснете закуската или тя не е била пълноценна, вие изпитвате глад през целия ден. Най-важното е да закусите правилно.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Eblogfa
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване