България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

4 грешки при нападите

Прочитания: 236
06.09.2014 10:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: G&L

Нападите са едно от основните упражнения за крака и много хора го правят, но повечето от тях допускат някои грешки, които пречат упражнението да натовари правилните мускули. Вижте кои са най-често срещаните грешки при правенето на напади.

Не го правите достатъчно дълбоко. За добрия напад е необходимо да паднете ниско до земята. Това означава да го правите дълбоко. Ако сте далеч от земята и краката ви не са достатъчно разкрачени, значи не го правите правилно.

Не използвате цялото си тяло. При нападите не трябва да натоварвате само краката. Цялото тяло трябва да е в готовност, особено горната част, защото то трябва да пази равновесие. Ако често залитате или дори падате, това означава, че не правите правилно упражнението.

Не допирайте коляното до земята. Това е една от най-често срещаните грешки при нападите - коляното опира земята. Това не трябва да е така, защото по този начин облекчавате натоварването и не правите нищо. То трябва да е максимално близо до земята, но в никакъв случай не трябва да я докосва.

Не променяте упражнението. Съдържат много видове напади, които трябва да пробвате. Всеки вид натоварва различен мускул и е хубаво да разнообразявате това упражнение.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.fitbie.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване