България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Жена свали 40 килограма благодарение на бягането

Прочитания: 184
05.09.2014 10:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: sxc.hu

Тази вдъхновяваща история на 35-годишната Джоди Канап ни показва, че няма невъзможни неща. Тя успява да свали невероятните 40 килограма, благодарение на бягането, което е уникално постижение и заслужава нашето възхищение.

След като завършва гимназия, Джоди започва постепенно да напълнява, докато не достига тегло от около 95 килограма в средата на 30-те си години. За нея е ясно, че не трябва да продължи да живее по този начин и трябва да промени начина си на живот. А той не е от най-здравословните. Типично за средната класа в Америка, тя се храни с нездравословна храна от ресторанти за бързо хранене, не се движи и яде твърде много сладко. Тази комбинация е взривоопасна за вашето здраве.
1379601
Моментът, в който тя решава да промени живота си е, когато гледа по телевизията благотворителен маратон, на който участват хора с наднормено тегло, които искат да отслабнат. Тогава тя осъзнава, че повечето хора са с нейните размери и тогава Джоди осъзнава, че проваля живота си и е решена да започне на чисто.

По това време други нейни приятели са започнали да отслабват и тя се присъединява към тях. Това е много добра идея, защото те взаимно могат да си помагат, следят си тренировките, коментират прогреса и най-важното, пазят се от изкушенията.

Джоди започва да бяга, първоначално по-малко от километър, два пъти седмично. Постепенно започнала да увеличава дистанцията и тренировките. Тя продължила да увеличава дистанцията, докато не пробягала първите си 5 километра за 35 минути. Джоди основно разчита на бягането, но понякога го разнообразява с плуване, джиу-джицу, волейбол и колоездене.

Нейната мотивация е, че когато приключи с тренировките, ще изглежда по-млада и ще се почувства все едно отново е на 20 години, таман завършила гимназия и готова да приеме предизвикателствата на живота.

Съветът на Джоди към трениращите е прост, не търсете бързи резултати. Тя обяснява, че няма как 20 години да напълнявате методично всеки ден, а за 1 или 2 месеца да стопите всичко. Според нея няма правилен начин, а само усилени тренировки.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.fitbie.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване