България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо бягането е най-добрата тренировка

Прочитания: 158
11.09.2014 14:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Доста хора смятат, че тичането в парка е изключително лесно и елементарно. Според тях това е най-простата форма на упражнение за превенция на сърдечно-съдовите заболявания. Най-вероятно сте запознати с факта, че бягането всеки ден ще поддържа здравето ви години наред. Днес ще ви представим още ползи, които тази тренировка ви осигурява. 

 

1384529

 

 

 

 

 

 

1. Изгаряте калории


Въпреки че е очевидно е важно да отбележим, че тичането изгаря доста калории. колкото по-интензивни сaтренировките ви, толкова повече калории горите. 

 

 

2. Отслабвате


Като логично продължение на предната точка следва и загубата на тегло. Спринтовете спомагат за по-голямо натоварване и съответно отслабвате по-бързо. 

 

 

3. Намалява лошия холестерол


Интензивните тренировки, които оказват влияние на сърдечно-съдовата дейност, предизвикват сърцето да изпомпва повече кръв. Това от своя страна увеличава снабдяването с кислород на всички клетки. По пътя през кръвоносните съдове, силния поток кръв намаля количествата лош холестерол. 

 



4. Подобрява психичното здраве


Ако си мислите, че бягането помага само на физическото ви здраве, лъжете се. В действителност редица изследвания сочат, че редовните кардио упражнения намаляват риска от развитие на болестта на Алцхаймер и деменция. 

1384527

 

5. Евтин начин за упражнение


Това е най-евтиния начин за тренировка. Всичко от което иматe нужда са удобни дрехи и маратонки. Възползвате се от собственото си тегло и от повърхността на земята. Ако желаете да увеличите натоварването,просто преминавате да тичате в гората или по склонове. 

 

 

6. Изкарва токсините извън тялото


Благодарение на интензивните движения, бягането успява да премахне токсините от тялото ви. Това става и посредством отделената пот. Затова е важно винаги след бягане да си вземате душ. Не само премахва потта, но и помага при възстановяването на мускулите. За най-добри резултати редувайте топла съ студена вода. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване