България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Тренировките гонят депресията

Прочитания: 212
16.09.2014 14:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Депресията е източник на стрес и меланхолично настроение. Тя е толкова силна, че за нула време успява да превземе живота ви. Един от най-ефективните натурални начини да се справите с депресията е, чрез физическо натоварване и упражнения. 

 

През годините няколко проучвания са доказали, че физически активните хора са по-щастливи и не страдат от депресия. Една от причините е, че по време на физическо натоварване в кръвта на човек се отделя голямо количество ендорфин. Както знаете, това е хормона на щастието.

1389231

Като друга основна причина, учените посочват повишените нивата на серотонина. Това е друг хормон, който оказва влияние върху настроението, съня и апетита. Ниските нива на серотонин са свързани с депресията. За щастие упражненията и физическите дейности като цяло, лесно повишават нивата на този хормон. Здравият сън, също е от голяма важност за чувството на депресия. Серотонинът ви помага да изгоните безсънието и да се насладите на нощната си почивка. 

 

Депресията кара хората да се чувстват подтиснати, окаяни и отчаяни. Също като низходяща спирала, веднъж засмуче ли ви този водовъртеж е много трудно да се измъкнете. Най-добрият начин за това са упражненията! Дори и вие да не страдате от депресия, винаги можете да бъдете полезни на някой ваш приятел, който не е в толкова изгодна позиция. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване