България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да се отървем от ниското самочувствие

Прочитания: 258
20.09.2014 12:09 по статията работи: Деси Иванова

Всеки има дни, в които се чувства зле и подтиснат. Сякаш всичко се разпада и не знаете какво да направите. Чувствате се така, сякаш сте паднали в бездънна яма и продължавате ли продължавате да падате. Във живота постоянно има върхове и спадове, но по-важното е да запазим устойчивостта си в тези моменти. Ако не успеем, ние се пречупваме емоционално, психически и физически. За да запазим самообладание, ние трябва да си имаме пълно доверие. А как може човек, който не се чувства добре в кожата си да разчита на себе си. Самочувствието е важно, но не го бъркайте с нарцисизма. Започнете да обичате себе си и си помагайте в трудните моменти. 

 

Независимо какво ви се случва, опитайте се да запазите самочувствието си. Вие сте значими! Във вселената не съществува нищо безполезно. Всичко е устроено по съвършен начин и всеки един от нас е част от това. Ето няколко съвета как да поддържате увереността и самочувствието си. 

В продължение на месец следете себе си и се оценявайте по описана долу система. В рамките на 30 дни се опитайте да съберете 15 точки. 

1391639

1. Кутия с увереност - 1 точка

Съберете всички поздравителни картички, красиви снимки, романтични писма и изобщо всичко, което описва колко сте прекрасни. Може да си направите реална кутия или да ги съхранявате в компютъра или телефона си. Всеки път, когато се почувствате зле, просто обърнете погледа си към тях. Вижте се през очите на другите хора. Вижте колко прекрасни сте всъщност!

 

2. Изтрийте лошите спомени - 3 точки

Забравете всеки спад, скандал или спречкване, което се е случило днес или вчера. Опитайте се да се отърсите от тези неприятни спомени. За да полетите, трябва да махнете тежестите, нали? След време може да се връщате и по-назад в миналото си, за да се отървете от всичко, което ви дърпа назад. Опитайте се наистина да загърбите лошите спомени, преживявания или случки. Получавате 3 точки, само и единствено ако не се сетите изобщо за "изтрития спомен". 

 

3. Хвалете се - 3 точки

Изключително важно е как вие виждате себе си. Ако се чувствате красив и умен, то и хората смятат така за вас. По последно проучване, проведено в САЩ, учените установиха, че хората с голямо самочувствие изглеждат по-умни. Хвалете се и показвайте колко много неща умеете. Повярвайте си. Само не прекалявайте. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: fitnessmagazine.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване