България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да изгорите 100 калории за 10 минути

Прочитания: 235
15.08.2014 15:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Много е лесно човек да си намери извинение, за да пропусне тренировка или изобщо да не тренира. Нямате време, пари или място. За щастие имаме добра новина за вас, не се нуждаете от нито едно тези неща, за да изгорите малко калории. Упражнението, което ще ви представим не изисква много място и може да го практикувате където пожелаете. Освен това само за 10 минути може да изгорите 100 калории...Не е зле, нали?

Единственото от което имате нужда е хрнометър - всеки телефон има тази функция. Трябва да направите повторенията на всички упражнения, в показаната последователност за 40 секунди. 1360630

 

10 клякания

Уверете се, че гърбът ви е напълно изправен. Ръцете могат да бъдат повдигнати и изпънати на нивото на раменете и успоредни на земята или може да вплетете пръсти зад главата. Клякайте бавно като поддържате стойката и спрете до позиция, в която бедрата ви са успоредни на земята. След това бавно се изправяйте. 

 

10 Лицеви опори с подкачания

Застанете изправени като дъска, като следите цялото тяло да е изпънато и стегнато. После с подскачащо движение раздалечете краката един от друг и ги съберете. След това направете една лицева опора. Повторете.

 

10 високи колене

Тичайте на място, като се стремите да вдигате коленете, колкото се може по-високо. 

 

Останете в покой за 20 секунди, за да нормализирате дишането и пулса си. След това повторете съчетанието от упражнения. Направете 10 серии. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: .today.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване