България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Жена свали 70 килограма и стана инструктор по зумба

Прочитания: 289
19.09.2014 09:09 по статията работи: sportuvai.bg

Прочетете вдъхновяващата история на 40-годишната Уенди Хъгет.

Източник: blog.boostbuddy.com

Преди да започне невероятната си трансформация, Уенди е тежала над 130 килограма, като нейното тегло и е пречило да прави обикновени домакински задължения, като например да мие чиниите или да чисти пода. Тя обяснява, че се е задъхвала да стане и да отиде до тоалетната. Един ден чашата на търпението и е преляла и тя е решила да предприеме трудният и дълъг процес на промяната.

Нейното наднормено тегло се държи на вредната храна и липсата на движение, причини, които поразяват милиони американци. Тя се е притеснила за това, което причинява на семейството си, защото нейната 14-годишна дъщеря е напълняла с 10 килограма само за 1 година и Уенди решава, че не иска дъщеря и да живее същия живот като нея.
1391708
Първоначално Уенди променя начина си на хранене. Забравя за всички хамбургер и и пържени картофки и всички други вредни храни, с които е изхранвала семейството си  и ги е заменила с плодове, зеленчуци, ядки и риба. Рядко е ядяла и месо, в което няма много мазнини.

Няколко седмици след като е променила начина си на хранене, тя започва и тренировки. Първите седмици те са се изразявали в разходка в парка и сядане и ставане и постепенно тя започнала да бяга. Уенди споделя, че първоначално е мислила няколко пъти да се откаже, защото болките са били неописуеми, но здравето на семейството и я е карало да продължи да се бори с наднорменото тегло. Половин година след началото на нейната борба, тя започнала да ходи на фитнес 3 пъти седмично, защото докторите и казали, че трябва да си стегне тялото, а не само да отслабва.

1 година след началото на нейната борба, тя е свалила невероятните 40 килограма, повече от половината от нейната цел. Тогава тя се запознава с хора, които практикуват зумба и тя решава да се запише и да продължи отслабването си по този начин. Зумбата е комбинация между танци и фитнес упражнения, които се провеждат под звуците на музика и хората не разбират колко лесно изгарят калории и следователно отслабват.

Тя е била запленена от магията на зумбата и решава да продължи да се занимава с този нов за нея спорт. След още 6 месеца практикуване на зумба и фитнес в свободното си време, тя вече е свалила теглото си до 60 килограма, каквато е била нейната цел. Нейното 18-месечно приключение свърши, но тя не се отказала от спортуването. Тя толкова е пленена от зумбата, че решава да изкара курс за инструктор и става инструктор по този спорт. Нейната цел е да помогне на други хора, които искат да се преборят с наднорменото тегло.

Това е поредната история, която показва, че хората могат да постигнат всичко, само да са постоянни и мотивирани.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: http://www.dailystar.co.uk
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване