България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 начина да се чувствате по-добре на работното място

Прочитания: 274
10.09.2014 13:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Хей, работещи другари, време е да променим начина на работа. Ако се ядосвате, че работите през целия ден и не ви остава време да тренирате, с тези малки съвети ще подобрите това. Също така по този начин ще се чувствате по-добре на работното място и ще го превърнете от досадно занимание в приятен начин да прекарате деня си.

1. Ставайте повече от стола. Ако работите в офис и ви се налага цял ден да стоите седнали, трябва да ставете по-често. Проблемът на седенето в по-голямата част на деня е в това, че по този начин влошавате стойката си и може да получите болки в гърба. Също така ще започнете да трупате килограми, защото не изгаряте достатъчно калории и ще увеличите кръвното си налягане, което ще навреди на вашето здраве. Вижте колко лоши неща носи стоенето седнали през целия ден. За това трябва да ставате и да се разхождате за 2-3 минути поне на всеки 30-40 минути.

2. Пропуснете асансьора. Ако работите на някой от високите етажи, спокойно можете да не се качите на асансьора, а да качите стълбите пеша. По този начин ще изгорите калории, ще се раздвижете и ще стимулирате сърцето ви да оросява цялото тяло. По този начин мозъкът ви ще заработи по-добре и вие ще сте по-концентрирани и пълноценни на работното място.

3. Не пийте кафе. Ако изкарвате целия ден, благодарение на енергията, която ви дава кафето, трябва да отвикнете от този вреден навик. Кафето ви кара да се чувствате по-изморени, от колкото заредени с енергия. Лимитът на кафе, който можете да приемате през деня е 1, то ще ви помогне да стимулирате вашия метаболизъм и да се почувствате по-добре, но при повече от 1 кафе, вие ще имате редица здравословни проблеми.

4. Пийте зелен чай. Ако сте забелязали, че сте започнали да качвате килограми на работното място, не се безпокойте, има решение за този проблем. Започнете да пиете зелен чай на работното си място. Той ще ви помогне да намалите апетита си, повишава метаболизма ви и повишава температурата ви, което означава, че тялото ви произвежда повече топлина и по този начин изгаря повече калории.

5. Тренировка в офиса. Дори и да нямате много време, все ще отделите 5-10 минути да направите няколко упражнения в офиса. Може да са лицеви опори, подскоци, коремни преси, каквото решите. Това ще ви помогне да се заредите с енергия да изкарате работния ден и ще успеете да се концентрирате и да станете по-ползотворни.

6. Тренировка в обедната почивка. Ако нямате време да тренирате преди или след работа, има решение на този проблем. Можете да помолите шефа ви да ви даде 45 минути или 1 час по време на обедната почивка, в което време можете да отскочите до най-близкия фитнес и да направите една бърза тренировка. Това ще ви помогне да направите тренировката си за деня, ще поддържате теглото си равномерно и ще се заредите с енергия за остатъка от работния ден.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Leanitup
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване