България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5-те напитки, които се борят с наднорменото тегло

Прочитания: 230
09.07.2014 12:07 по статията работи: sportuvai.bg

Тези напитки ще ви помогнат в борбата с излишните килограми и можете да започнете да ги употребявате.

Детоксикиращи сокове. Те за най-надеждните ви съюзници в борбата с килограмите. Можете да ги набавите много лесно, ако заредите кухнята си с плодове и зеленчуци. Цитрусовите плодове са доказали своите детоксикиращи действия. Богатите на фибри зеленчуци като цвекло и морков също са идеалният съюзник в борбата ви с килограмите. Както знаете антиоксидантите са полезни за организма ви, защото се борят със свободните радикали, които са сред основните причинители на раковите заболявания. Няколко чаши детоксикиращи сокове седмично ще махнат от тялото ви повечето свободни радикали и ще ви помогнат в борбата с килограмите.

Зеленчукови сокове. Тези сокове ще ви върнат веществата, които сте изгубили при дълго бягане. Зеленчуците, които можете да ползвате са зеле, броколи и карфиол. Те са идеалните зеленчуци за борбата ви с килограмите и изхвърлят токсините от организма ви. Тези зеленчуци са богати на фитонутриенти, които спомагат за намаляването на индекса на мазнините в тялото.

Зелен чай. Той се използва от стотици години в борбата с наднорменото тегло. Зеленият чай, сам по себе си, може да ви помогне да свалите няколко килограма. Пиенето по 1 чаша на ден ще ви набави високи нива на антиоксиданти и ще ви помогне в горенето на мазнини, особено ако не сте големи почитатели на редовното трениране.

Плодов сок - боровинка и круша. Плодовите сокове са вкусни и полезни. Те са богати на хранителни вещества, витамини и минерали. Има много видове плодове, които можете да изберете за да си направите сок. Всички те има високо съдържание на витамини, основно на витамин Ц.

Кафе. Кафето не само съдържа антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, но то може да намали опасността от диабет и сърдечните болести. Естествено това е така, ако то се приема в разумни количества - най-много 1 чаша на ден.

 

Прочетете още: 10 причини да пиете повече лимонов сок.

Прочетете още: най-добрите фрешове след тренировка.

Прочетете още: тайните на кокосовото олио.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване