България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо тренирате усърдно, а не губите тегло

Прочитания: 233
20.07.2014 11:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Howard Schatz

Това е често срещан проблем. НЕ си мислете, че се случва само на вас! В действителност, не е необичайно да качите няколко килограма след седмица интензивни тренировки. Ето и двете основни причини, поради които това се случва. 

1339716

1) "Компенсирате" тренировките с лош избор на храни и нездравословни хранителни навици. 

Това може да се случи съзнателно и подсъзнателно. Съзнателно, ние се възнаграждаваме с храни, които нямат никаква хранителна стойност. Те са удобни храни,с високо съдържание на калории и пълни със захар. Много хора желаят да се възнаградят за добре свършената работа във фитнеса и смятат, че за всяка капка пот, трябва да поемат нещо вредно. 

Когато сме наясно с нуждите от храна, умът и тялото ни се съгласуват. За известно време трябва да си задавате въпроса "Наистина ли имам нужда от това?" и скоро ще се отървете от нездравословните навици. 

1339717

2) Прекарваме дълги периоди без храна.
Има много хора, които не закусват или не обядват. Много често от бързане, не остава време за хапване преди фитнеса. Ако правите тази грешка, колкото и да се упражнявате тялото не може да изгради мускулна маса. Нужно ви е гориво, което да вкарате в тялото. Ако пропускате обяда, просто насилвате тялото ви да използва съществуващата мускулна тъкан за енергия. Това води до по-бавен метаболизъм и изобщо не е пътя към загуба на тегло. 

Насладете се на здравословна храна, без да се разсейвате или обременявате с негативни мисли. Позволете на ума и тялото ви да се свържат. Бъдете наясно с това какво и колко ядете! Това ще увеличи шансовете ви за постигане на поставените цели. 

Наддаването на тегло не се случва за една нощ, нито пък загубата му. Нужни са ви дисциплина, мотивация и търпение!

 

 Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване