България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Тайните на кокосовото олио

Прочитания: 145
04.07.2014 17:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Кокосовото олио е много полезно за целия организъм. Ето някои от тайните на кокосовото олио.


То помага на храносмилателната система. Кокосовото олио забързва вашия метаболизъм и помага на храносмилателната ви система да работи по-добре, като намалява болката в стомаха ви. Това е така, защото в кокосовото олио има масни киселини, които искат повече ензими за разграждането им а не енергия.


Намаляване на корема. Това се усеща най-вече при жените, сочи скорошно изследване. При него на 12 жени е давано кокосово олио в рамките на 2 седмици и нивото на мазнини в организма е намалял. Също така те са намалили талията си с няколко сантиметра.


Кокосовото олио е полезно за готвене. При другите видове олио при висока температура се отделят високи нива на холестерол, които са вредни за сърцето ви. Кокосовото олио не отделя холестерол при високи температури, което означава, че е по-добре да готвите с кокосово олио, а не с нормално.


Кокосовото олио помага на косата. То я поддържа с обем и хидратирана, като я кара да изглежда по неустоим начин. То се използва в повечето шампоани, защото съдържа съставки, които заздравяват косата.

Прочетете още за храните, които ще запазят кожата ви неустоима.

Прочетете още за диетите, които не трябва да правите.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване