България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

10 причини да пиете повече лимонов сок

Прочитания: 305
30.06.2014 14:06 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: inm

Лимоновия сок е една от най-разпространените напитки. Тя има невероятен освежаващ вкус и е много полезна.
1. Лимоновият сок предпазва от камъни в бъбреците. Половин чаша сок на ден може да ви предпази от изключително неприятните камъни в бъбреците.

2. Успокоява кашлицата. Комбинацията на лимонов сок и мед облекчава дразненето в гърлото, породено от кашлицата.

3. Подпомага свалянето на килограми. Лимоните съдържат пектин, който подпомага борбата с наднорменото тегло.

4. С помощта на лимоновия сок вие започвате деня по правилния начин. Заместването на кафето с лимонов сок спомага за подобряването на храносмилателната система и ви набавя необходимата доза на витамин Ц.

5. Спира сърбежа. Когато сърбежа идва от натравяне с различни храни или от ухапване от насекомо, намажете раната със сок от лимон и веднага ще усетите облекчение.

6. Помага на храносмилането. Комбинацията на лимонов сок с ленено семе спомага за подобряването на храносмилането, а от там и помага за намаляването на телесната маса.

7. Антиракови свойства. Всички цитрусови плодове помагат за предотвратяването на уврежданията в клатките, а от там намаляват възможността за поява на ракови клетки.

8. Съдържа калий. Не само бананът носи калий на организма. В комбинация с витамин Ц, лимонът предоставя 80 милиграма калий, което подсилва организма и го прави силен и пъргав.

9. Бори се с грипа. Когато се чувствате отпаднали и имате температура, изпийте 1 чаша сок от лимон и ще се почувствате по-добре и ще свалите телесната си температура.

10. Балансира нивото на pH. Противно на очакването, че лимоните са киселинни, те притежават способността да регулират нивото на pH в организма.

Източник: http://www.fitsugar.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Derida  Dance Center  17 |
4.83
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване