България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 храни за тънка талия

Прочитания: 467
13.06.2013 14:06 по статията работи: Боян Кърпачев

Източник: Thinkstock/Guliver

Заседналият начин на живот, многото часове пред компютъра в офиса и нерационалното хранене водят до значително натрупване на мазнини в областта на корема. За съжаление тези натрупвания се образуват много лесно, но за сметка на това се горят изключително трудно.

 

Ако все пак сте решили да вземете нещата в свои ръце, то знайте, че освен редовно посещение на спортната зала, ще ви е необходим и режим на ядене. Именно тук на помощ идват Jenite.bg, които споделят с нас тези 5 храни, които действат върху мазнините в коремната област, помитайки ги като торнадо.



Студени картофи

947449


Да, правилно разбрахте, студени. Иначе казано, не нападайте веднага току-що сварените картофи, а първо ги подръжте в хладилника. Чудите се кава е причинно-следствената връзка?

 

Когато един картоф е студен, той съдържа много повече устойчива скорбяла. Това от своя страна означава, че организмът получава много по-бързо сигнал, че е сит, т.е. спирате да усещате глад.

 

Освен това наличието на въпросната устойчива скорбяла кара тялото да гори мазнини, предвръщайки ги в енергия.

 

 

Ябълков оцет

 

Освен че пречи на натрупването на мазнини, ябълковият оцет спомага и за тяхното изгаряне от организма.

 

 

Червен боб



947451

 

Изключително ценен източник на протеини и фибри. Тъмният цвят е доказателство, че червеният боб е много по-богат на флавоноиди, спрямо останалите си фасулени събратя. А въпросните флавоноиди съдействат за правилното разпределяне и изгаряне на мазнини. Освен това червеният боб оставя у вас усещане за ситост много дълго.



Още по темата можете да прочетете тук.


 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване