България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Никога не яжте тези храни!

Прочитания: 224
22.07.2014 11:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Знаете ли, че храните в супермаркетите, които се срещат в повечето хладилници и шкафове днес, всъщност са пълни със скрити заплахи за здравето? Всеки път, когато ядете храни, без да имате предвид последиците за вашето тяло, вие се поставяте в риск. Дори и да желаете да се храните здравословно, ако не сте информирани няма как да го направите. Най-лесния начин да разберете дали една храна е полезна за вас е просто като проверите колко е прясна. Стойте далеко от опаковките и се оправяйте към свежите храни възможно най-често. 

За да ви насочим из щандовете ето няколко храни, които никога не трябва да ядете:

 

1. Маргарин
1341428 

Години наред се повтаряше как хората трябва да приемат нискомаслени продукти и ето, че маслото бе изместено от маргарина. Това се оказа възможно най-лошия избор. Трансмазнините са едни от най-лошите нарушители за вашето тяло. Затова избягвайте маргарина и се доверете на маслото. То съдържа вещества, от които тялото се нуждае за правилното си функциониране. 


2. Захарта
1341426 

Захарта е вредна за зъбите ви. Хормоните ви, имунната система, теглото и още куп други неща биват засегнати от захарта. Когато захарта попадне в тялото ви, то започва да губи хранителни вещества. И поради факта, че сме привикнали до такава степен със захарта, че я използваме от сутрешното си кафе, до вечерния десерт е най-плашещо нещо. 


3. Изкуствени подсладители
1341425 

Ако сте решили да избегнете захарта, като го заместите с изкуствен подсладител отново правите грешка! Изкуствените подсладители съдържат аспартам, който се обработва от организма във формалдехид..това е същото вещество, което запазва мъртвите тела. Ако го приемате в големи количества, може да увреди вашето ДНК


4. Сол
1341429 

Солта, която си купувате от магазина не е изцяло сол. Доста голяма част от пакета се състои от токсични химикали. Солта е необходим на тялото, но не и останалите химии, с които я "обогатяват". Затова се ориентирайте към възможно най-малко ползване на сол в домакинството. 


5. Всичко в консерви
1341427 

Консервираните храни, могат да направят всяка вечеря много по-лесна за приготвяне. За жалост когато купувате консерва, вие получавате много повече от храна, която не е особено свежа и прясна. Консервираните храни са пълни с консерванти, сол и БПА (бисфенол А). Доказано е, че излагането на бисфенол води до нарушения на ендокринната система, хормонални и репродуктивни нарушения, сърдечносъдови заболявания, рак и още много други. Избягвайте купуването на опаковани и консервирани храни, защото БПА се намира в почти всички. По-добър вариант е да си купувате пресни зеленчуци. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: lifegooroo.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване