България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Какво се случва, когато отслабвате

Прочитания: 222
18.07.2014 14:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: mindbodygreen.com

Идеята на следните редове е не да ви лиши от мотивация за отслабване, а просто да ви покаже какво означава да обичате себе си, такива каквито сте! Прекрасно е да сте в добра форма, да носите прилепнали дрехи и всички да се възхищават на тялото ви. Но още по-прекрасно е да виждате всички тези неща в себе си през цялото време. Независимо колко килограма тежите и как изглеждате трябва да се обикнете изцяло. Намерете малки неща, които истински харесвате в себе си и ги покажете смело на света. Защото как може да очаквате някой да ви обича, ако вие самите не го правите? Поддържайте мотивацията си през цялото време, но не забравяйте да се отнасяте добре към себе си. Метаморфозите в живота трябва да бъдат приятно изживяване, което да ви движи напред, а не омразата към външния вид. 

1338669

"Тежах повече от 130 килограма. Пушех като комин и пиех много, ядях каквото си поискам и когато го поискам. Никога не се упражнявах или тренирах. През 2003 г. загубих повече от половината си телесно тегло. През 2007 г. започнах успешна кариера като личен треньор. Днес съм в достатъчно добра форма, за да бягам и достатъчно слаба за да се пъхна в дънки размер 26. Може би си мислите, че когато погледна към миналото си 136-килограмово "АЗ" изпитвам съжаление и презрение. По дяволите, не! Това може да звучи странно за някои, но тук са четири неща, които ми липсват от старото аз.", казва Кели Кофи

 

1. Мощност 

Да бъдеш пълен си има и плюсове - дава ти физическа сила. Като слаб човек, трябва да работите усилено, за да бъдете силни. Въпреки всекидневните ви силови упражнения, ще сте далеко от мощността, която преди сте притежавали. Спомнете си с каква лекота сте вдигали различни обекти,  а днес ви е трудно, дори и да си го представите. 

 

2. Комфорта

Когато си лягате попадате в море от възглавници. Колкото и хората да ви се смеят или да не ви разбират, имате нужда от това усещане, защото сте прекарали повечето от съзнателния си живот с него. А да не говорим колко остро е чувството от това, да седите върху твърд стол или земя със слабото си дупе. Постоянно ви убива някъде. 

 

3. Перспектива

Когато сте с наднормено тегло и тежите доста килограми, ако качите един или два никои няма да забележи, но когато сте достатъчно слаби, за да се събирате в дънки 26 номер, тогава всеки грам си личи. Това не означава, че не трябва да сте благодарни за новото си тяло, а просто да намерите начин да обичате себе си такива, каквито сте били. Не се радвайте само на сегашните си постижения, а открийте хубавите страни на всичко. 

 

4.Състояние

На последно място може да се отбележи странното несъответствие между менталното "Аз", и физическото. В ума си сте свикнали да бъдете пълни, да сте големи, с големи нужди и изведнъж тази промяна се отразява много странно на съзнанието. То е объркано! 

 

Днес Кели Кофи работи с жени и мъже във всички размери. И ги обича - всеки един от тях. "Обичам да им помагам, независимо дали нещата стават бързо или бавно", казва тя. 

"Влюбвайте се във всяко несъвършенство, за да го превърнете в съвършенство", добавя Кели. 


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Flowin Bulgaria |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване