България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да откриете идеалната здравословна програма за вас?

Прочитания: 147
25.07.2014 15:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Диетите и програмите са отслабване не са лоши, но начина по които са пуснати на пазара е. Обещан е невероятен ефект и бързи резултати. Казват, че всичко се постига лесно, без усилия и лишения.

 

За съжаление, реалността е, че всяка програма за трениране и хранене изисква упорита работа. 

 

За жалост маркетинга върши цялата тази работа- те продават крайният резултат, премълчавайки всички подробности по постигането му. И не след дълго, започнали някоя програма осъзнаваме, че не се доближаваме до рекламирания резултат. 

1343930 

Най-важното нещо, с което трябва да се съобразяваме, е че всеки е различен! А това важи изключително много когато говорим за здраве и фитнес. Нашите тела реагират по различен начин на различните видове обучение. Стомасите ни се справят различно с различните храни. Някои са развълнувани от дадена тренировка, а други изпадат в ужас. За съжаление този важен нюанс отсъства в маркетинга и рекламата. 

 

Истината е, че най-добрата диета и програма за нас е тази, към която можем да се придържаме. Всеки трябва да намери своята тренировка, да адаптира безпроблемно тялото си към нея и да се придържа към това. 

 

Няма такова нещо като универсален подход в света на здравето и фитнеса. За да откриете вашият специфичен начин за здраво и стегнато тяло съблюдавайте следните 4 стъпки:


1. Наслаждавам ли се?
Не трябва да сте пристрастени или обсебени от нещо, за да премахнете съпротивата на тялото си, но все пак е нужно да ви харесва. Ако това е объркващо за вас, задайте си въпроса "Страхувам ли се от това?". Ако отговорите утвърдително на последният въпрос, то тогава това не е вашата тренировка. Много важно е да не бъркате мързела с плашещите тялото упражнения. Просто трябва да можете много добре да усетите, кое ви приляга точно. 

 

2. Има ли устойчиво развитие?
Трябва да можете да отделяте еднакво време за тренировки постоянно. Ако имате прекалено натоварен график и не смятате, че точно този подход ще успее да се намести в деня ви, тогава се замислете. Започнете с ангажименти, които можете да управлявате и постепенно да увеличавате времето. Много в важно тялото да свикне да правите упражненията по едно и също време. Създаването на навик е важна стъпка, за изготвяне на вашата програма.

 

3. Имам ли съмишленици?
Понякога даже и не е нужно да бъдат физически лица. Спокойно може да посещавате форуми, където да обменяте мнения, да получавате отговори на въпросите си и да намирате подкрепа. Разбира се най-добрият вариант е да си намерите познати, запалени по същият спорт или упражнения като вас. 

Същото важи и за диетата. Може да се възползвате от общност, която се храни по сходен начин, за да си осигурявате различни рецепти, идеи, подкрепа и мотивация.

 

4. Получава ли се?
Проверявайте вашия напредък постоянно. Дръжте написани някъде на видно място мерките и показателите си, за да можете да ги сравнявате непрекъснато. Така ще се убедите, че тази програма е точно за вас. Не се стряскайте ако сте сбъркали упражненията или диетата. Има толкова много и различни програми, които може да спазвате. Важното е да са съобразени с вашето тяло!

 

Приемете, че намирането на правилната програма з аздраве и фитнес включва опити и грешки. И каквото и да става не се отказвайте. Упоритата работа стъпка по стъпка ви доближава до вашият най-добър начин на живот.

1343932


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: greatist.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване