България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как разговора с непознат подобрява психическото ви здраве

Прочитания: 225
10.08.2014 09:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Flickr/Krossi_wino

Човекът е социално животно и има нужда от общуване. Редица психолози поддържат това твърдение. Хората има нужда от постоянно общуване и комуникация. За съжаление напоследък се наблюдава как хората се чувстват изолирани, дори и да живеят в най-големият град на света. Това усещане се поражда от студенина и липсата на общуване.

 

1356941

 

Ако сутрин рано се
огледате в автобуса или по улицата на път за работа ще видите следната картинка: слушалки на ушите и телефон в ръката. Липсата на комуникация между хората води до отчуждение. Истината е, че хората са стигнали до там, че ако им се налага да пътуват дори и час в транспорта, предпочитат да не говорят с човека до тях.

 

Проучванията показват, че когато завържете разговор с непознат, това се отразява добре и на двама ви. Един кратък разговор с непознат ви кара да се чувствате по-добре, по-социални и по-уравновесени. Общуването е нужно за хората. Освен това, тези малки разговори подобряват и психическото ви състояние. Все пак внимавайте какви хора заговаряте, за да не се наложи да прекарате следващият един час, слушайки за живота на някой. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mensfitness.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Be Shape Studio  5 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване