България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Психологически трикове в общуването

Прочитания: 394
29.08.2014 13:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Общуването ни натоварва, не за заради тематиката, а заради самите хора. Ако изпитвате затруднения в провеждането на разговори или има хора, чието присъствие ви кара да се чувствате некомфортно, опитайте тези лесни трикове. 

1373110

 

 

 

 

 

 

 

1.Осъществете контакт с очи

Когато Говорите с някой непознат, забележете какъв цвят са очите му. Разгледайте ги детайлно. Така повишавате зрителния контакт и тези хора ще се чувстват по-добре с вас. Според психолозите, когато някой ви гледа право в очите, вие му се доверявате и го харесвате по-лесно.

 

2. Как да не се ядосваме

Ако общувате с някой, който е гневен, опитайте се да запазите спокойствие. Дори и да е трудно, погледнете на отсрещния човек, като на малко дете. Не му се ядосвайте. Така, след като сте запазили хладнокръвие не само ще имате по-голям самоконтрол, но и няма да съжалявате за ненужно изречени думи. Освен това другия човек, ще изпита неудобство и ще ви се извини.

 

3. Търсите отговор

Ако някой ви отговаря с половин уста или частично нa зададен от вас въпрос, изчакайте и включете зрителния контакт. По този начин хората ще си мислят, че ги слушате с голям интерес и ще продължат да говорят. 

1373107

4. Първа среща

Както казват първото впечатление е много важно. Веднъж след като човек изгради в мислите си представа за някой друг, той трудно може да промени мнението си, дори и да е погрешно. Затова на първа среща винаги правете нещо интересно и забавно. Така бъдещата ви половинка ще ви проектира като интересен и забавен персонаж. 

 

5. Работа с клиенти

Ако работите на бюро и постоянно ви се налага да общувате с гневни г=клиенти, сложете огледало зад вас. Психолозите твърдят, че когато хората наблюдават себе си те се ядосват по-малко. Причината е много проста - те не желаят да се виждат гневни. 

 

6. Как да предизвиквате добри чувства у другите

Всеки път, когато срещнете някой познат бъдете щастливи и ентусиазирани. Бъдете искрени в това, което изпитвате. Така хората ще свикнат да се държат по този начин с вас, всеки път, когато ви видят. 


1373108

7. Интервю за работа

Когато сте на интервю за работа си представете, че говорите с приятел. Така ще се отпуснете и няма да се притеснявате. По този начин ще създадете добро първо впечатление и ще запазите хладнокръвие.

 

8. Езика на тялото

Когато разговаряте с някого, просто наблюдавайте краката му. Независимо дали сте на среща, на работа или вкъщи, този трик ще ви помогне. Когато човека е заинтересован от разговора или общуването с вас, краката му трябва да сочат към вас. Ако са насочени към друга страна, трябва да промените тактиката или отношението си, защото те вече са загубили интерес. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.viralnova.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване