Лятото е тук, така че е време да зарежем старите питиета и да се приготвим за нещо супер освежаващо! Уникалната диня - кег е незаменима част от летните удоволствия. Няма по-лесен начин да впечатлите гостите си. За да разберете как да го измайсторите първо вижте нужните инструменти:
* Една голяма диня без семки
* Кухненски нож
* Дъска за рязане
* Голяма лъжица
* Голяма купа
* Малък нож
* Пластмасова канелка
Следвайте следните лесни стъпки:
1. Измивате и подсушавате динята.
2. Поставяте динята на една страна и отрязвате двете и дъна. Като внимавате едното да стига само до бялата й вътрешност, не до розовата - това ще бъде дъното, на което динята ще седи.
3. Издълбаваме вътрешността й с лъжица и я разбивате, като оставяме малко от месестата част близо до дъното, за да можем да закрепим канелката по-късно
4. Използвайте малкото ножче, за изрязване на отвор за канелката. Завинтете крана на мястото на дупката.
5. Поставете динята на чиния и готово!
Сега остава само да помислите в какви рецепти може да я включите. Въпреки че динята е толкова вкусна, че може просто да се насладите на сока ѝ, лежейки на слънце.
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg