България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

10-минутна тренировка в леглото

Прочитания: 199
26.08.2014 09:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm

Някои хора се събуждат всяка сутрин изморени, замяни и схванати. Ако сте един от тях, може да се насочите към следващата проста тренировка. 

Ползите от една тренировка за събуждане са три. 

1) Кръвта ще раздвижи по -бързо и ще обогати мозъка ви с кислород. По този начин ще се събудите по-бързо

2) Получавате сутрешна доза ендорфин. Благодарение на него, целият ви ден ще върви по мед и масло. 

3) Ще зраздвижите всички мускули и стави и ще изгорите малко калории.

 

Ето и упражненията, които ще изградят сутрешната ви тренировка:

 

1370149

1. Разтягане

Докато сте в леглото, отпуснете се по гръб, захванете ръцете си като преплетете пръсти над главата. С вдишване хубаво опъвайте ръцете зад главата, а пръстите на краката в другата посока. По този начин освобождавате схващания и разпъвате целия гръбначен стълб.

 

2. Колянен масаж

Отпускате се по гръб и свивате десния крак. Захващате с ръка коляното и притискате бедрото към стомаха. Така правите хубаво разтягане на мускулите по крака, раздвижвате тазобедрената кост и масажирате вътрешните органи. Това упражнение стимулира перисталтиката. Повторете и с другото коля. След това вдигнете и двата крака и притиснете бедрата им  към стомаха си.

 

3. Крака

Поддържате легналата позиция в леглото. Хванете с преплетени пръсти десния си крак под коляното. Започнете да го опъвате нагоре и да ги свивате надолу. Повторете с другия крак. 

 

4. Глава

Седнете на ръба на леглото. Изправете гръбнака и започнете да движите главата към пода и към тавана. Правете бавни и спокойни движения. Напълно отпуснете главата. После започнете да я усуквате настрани, като ушите гонят рамената. След това отпуснете главата и направете три кръга по посока на часовниковата стрелка и три на другата посока. 

 

5. Рамене

Отново от седнала позиция раздвижете дясното си рамо, като го вдигате бавно нагоре и спускате надолу. Първо го направете на едната посока, а после на другата. Повторете и с лявото рамо. След това включете двете рамена заедно. 

 

6. Странично разтягане

От седнала позиция изпънете дясната ръка и докоснете с нея пода до леглото. Повторете и с лявата ръка. По този начин ще раздвижите мускулите по гърба и ще освободите останалите схващания в раменете. 

 

Kомбинирайте всяко движение с бавно дишане. По този начин ще приемате повече кислород и ще се събудите по-бързо. След тази 10-минутна тренировка, едва ли ще имате нужда от кафе да се събудите.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване