Консумирането на плодове намалява риска от сърдечно-съдови заболявания с 40%. Ново проучване, изследвало повече от 451 680 участника в продължение на 7 години установили това.
Участниците били разделени на групи, които не консумирали плодове, приемали такива няколко пъти през месеца, 1 до 3 пъти седмично, 4 до 6 пъти седмично или ежедневно.
Изследователите сравнили показателите на хората, които не консумирали плодове и тези, които приемали такива ежедневно. казало се, че групата обичаща плодове намалила с 40% риска от сърдечно-съдови заболявания. Групите консумиращи малки количества плодове имали по-ниско кръвно налягане, в сравнение с тези, които не консумирали такива.
Това не е първото проучване, доказващо ползата от приема на плодове.
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg