България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как евтино да се храним здравословно - част II

Прочитания: 200
29.07.2014 14:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Готвене и хранене :


9. Вмъквайте зеленчуци във всичко. Можете да слагате зеленчуците в абсолютно всичко, като се почне от салата и се стигне до десерт. Проявявайте смелост и иновативност в готвенето на храната си. По този начин ще се засищате с по-качествена храна, която струва в пъти по-малко от другите продукти.

 

10. Яжте здравословна закуска! Доброто стартиране обуславя целия ден. Едно проучване доказа, че протеина, приет на закуска, предотвратява преяждането по-късно през деня. Освен, че ще избегнете нездравословните закуски, които си купувате по време на някоя малко почивка, ще спестите и пари.

 

1347571

11. Стремете се дa консумирате по-малки порции. Когато напълвате чинията си с промишлени количества храна, вие се стремите да изядете всичко. Докато не видите дъното на чинията, не сте се наяли..или поне така си мислите. Ако се ограничите с по-скромни порции, ще забележите, че се наяждате и с по-малко количество храна. Освен, че е добре за стомаха ви, подпомага семейния бюджет.

 

12. Сменете десерта с плодове. Плодовете са изключително полезни за здравето на тялото ви. Освен, че ще се заредите с фибри и антиоксиданти, ще успеете да намалите парите, които отделяте са тази част на храненето. Един килограм праскови, по време на сезона им, струват колкото един шоколад. Направете си извода.

 

13. Хранете се бавно! Когато се храните бързо и тялото няма време  да осъзнае, че се е нахранило. Затова и често, ако се храните бързо преяждате. Започнете да изграждане навика да си правите паузи по време на хранен, преди да сте се наяли. Така ще дадете време на тялото ви да обработи, приетата храна и да спрете, когато трябва. 

 

14. Приготвяйте храната си възможно най-често. Не казваме, че трябва да се откажете от ресторанти или храненето навън като цяло, но поне го намалете. Ако свикнете да подготвяте сами храната си за работа и за повечето вечери ще сте сигурни с какво гориво зареждате тялото си и ще се опознаете по-добре. Освен това, ще се отрази добре и на джоба ви.

 

1347574

15. Отглеждайте си собствени билки. Пресни или прясно сушени такива са перфектен начин да осигурите независимост на храната си. Не само ще ви се отрази добре, малко връзка със земята, но и няма да се налага да си купувате тези продукти от магазина. Отглеждат се изключително лесно и приятно. Дори и ако живеете в апартамент, имате нужда само от саксии и празен перваз. 

 

16. Опитайте се да земните колкото можете повече хранително стоки от магазина с такива, които сами сте си произвели!

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: greatist.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване