България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Плодове и зеленчуци, които не трябва да белим

Прочитания: 176
14.03.2016 17:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Нито да им чистим семките

Източник: inm.com

Всички белим и махаме семките на някои плодове и зеленчуци, но въпреки това в повечето случаи грешим. 99% от хората хвърлят някои храни, които са много полезни, пише "Ню Йорк таймс".


Ето кои са тези храни:

 

Семената от пъпеш

1665949

Семките обикновено са първото нещо, което хвърляме, когато почистваме пъпеша. Но те са пълни с протеини, фибри, витамин Е и магнезий. За да ги използвате, изпечете ги във фурната.

 

Обвивката от лука

Тези люспи са богати на кверцетин, който намалява кръвното налягане и помага за поддържането на имунитета. За да се възползвате от полезните им свойства, можете да ги сварите заедно с зеленчуци например и след това да отстраните люспите. Те обаче ще са пуснали своите полезни съставки.

 

Кора от диня

1665943

Тя е богата на аминокиселината цитрулин, която може да подобри кръвообращението. Можете спокойно да я пасирате в блендер и да я добавите към плодова салата, сладолед или освежаващо смути.

 

Листата на целината


Те са изключително вкусни и пълни с магнезий. Тази подправка изгражда мускулите и укрепва костите с калций витамин C. Пригответе ги както всички други листни зеленчуци и ги добавете в пилешка или зеленчукова супа.

Кора от портокал

1665942

Всеки знае, че миришат страхотно, но вероятно не знаете, че освен това са богати на фибри. Те действат благоприятно върху храносмилателния тракт, а витамин C вдига имунитета. Красиво за декорация и полезно за организма ще бъде, ако ги настържете върху риба или пиле.

 

Източник/БГНЕС

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване