България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Хобита, които поддържат корема ви стегнат

Прочитания: 167
27.07.2014 13:07 по статията работи: Деси Иванова

Вижте как лесно и без усилия, наслаждавайки се на свободното си време да се отървете от мазнините по корема.

Източник: Thinkstock/Guliver

Ако се огледате ще видите, че почти всички хора постоянно се чудят как да намалят мазнините по коремчето си. Този излишък около средата на тялото увеличава риска от проблеми със здравето, като сърдечно-съдови заболявания и диабет, да не говорим за размера на щетите върху вашето самочувствие. 

 

Може да посещавате фитнеса, за да стегнете коремчето, но не може да сте сигурни, че няма да се отпусне отново. За да ви помогнем ще ви посочим няколко хобита, които могат да ви спестят главоболията и отпуснатото коремче. Няма да имате плочки, но ще бъдете стегнати и в добра форма, без никакви усилия. Затова прегледайте следният списък и си изберете хоби, което да ви доставя удоволствие...или пък пък пробвайте всички.

 

1. Градинарство

Градината прави много повече, освен че премахва стреса. Може съвсем лесно да изгаряте 100-200 калории за час работа в градината. Докато се занимавате с цветята или прекопавате някоя леха, активирате основно мускулите, които по принцип седят неактивни. По този начин градинарството може да ви помогне да намалите мазнините по коремната област, чрез удоволствие.

1345976

 

2. Колоездене

Карането на велосипед може да ви придвижва от едно място до друго, без да причинявате вреда на околната среда, но също така ви помага да се отървете от мазнините по корема. Така като натоварвате долната част на тялото работите не само за коремната област, а и за бедра и прасци. 

 

3. Плуване

Плуването е идеалното хоби за хора, които искат да тонизират цялото си тяло. Ако това е вашата страст, може да сте сигурни, че ще тренирате всички мускулни групи и ще изваете прекрасно атлетично тяло.

 

4. Пазаруване

Дори и да звучи странно пазаруването е доста натоварващ процес. Хората, които редовно го правят могат да потвърдят какви физически усилия са необходими за пазаруване. А и разходката из магазините е добро леко натоварване на мускулните групи на тялото. Докато търсите желаната стока, без да подозирате бавно намаляте коремните мазнини

1345978

5. Джогинг

Тук не само, че натоварвате краката, но и отслабвате. Нужна ви е издръжливост и стегнати мускули, за да практикувате това хоби постоянно. Затова смели обувайте маратонките и излизайте навън.

 

6. Сърфинг

Също като плуването, сърфинга осигурява работа на всички мускулни групи по тялото ви. Освен че ви тонизира, сърфирането изисква гъвкавост, която подпомага загубата на мазнини по коремчето.

 

7. Танцуване

Това хоби изисква цялото ви тяло да е дисциплинирано и в синхрон. По време на танците се натоварват най-много коремните мускули и това приятно занимание поддържа фигурата ви стройна. 

 

8. Разходка в планината

Туризмът из природата ви помага да отслабнете,  да изпразните главата си от негативни мисли и да намалите стреса. Това е един от най-добрите начини да влезете във форма без никакви усилия. Трябва да притежавате само желание за разходка из природата, а другото се случва от само себе си. 

 

Все пак не забравяйте, че дори и да практикувате всички дейности от списъка, ако се храните некачествено няма как да предотвратите появяването на мазнини в коремната област. Трябва да съчетавате здравословното хранене с някое от посочените хобита за добър резултат.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване