България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Упражнения за бедра - видео

Прочитания: 150
04.09.2014 13:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Когато човек тренира, за да премахне килограми избира упражнения, натоварващи цялото тяло. За жалост не всички част на тялото отслабват по еднакъв начин. Има зони, които представляват истинско предизвикателство. Бедрата са едни от тях. За да подпомогнем качеството на тренировките ви, подбрахме няколко упражнения, които ще стопят мазнините вашите бедра. 

 

1. Клякане

 

Нищo не тонизира мускулите по бедрата като кляканията. Изправете се и раздалечете краката си, за да имате упора. Много е важно да поддържат гръбнакът изправен. Сега като поддържате изправената стойка започнете да клякате бавно към земята. В идеалния случай трябва да сте в състояние да направите 30 клякания без почивка. Може да увеличите интензивността на упражнението, като добавите тежести. 

 

 

2. Странични напади
 

 

Това не се препоръчва за начинаещи, които имат слаби крака. Изправете се и раздалечете ходилата си на разстояние равно на това на рамената. изнесете десния крак странично, така че тежестта ви да се отпусне на петите. Отпуснете се надясно в границите на комфорта. Задръжте позата 30 секунди и се върнете в първоначалното си положение. Повторете и с другия крак. Направете няколко серии. 

 

 

3. Ритници с клек


 

Това е една много ефективна практика, за увеличаване мускулатурата на бедрата. Трябва да клекнете и след като се изправите да ритнете с единия крак настрани. Направете по 15 ритници на всяка страна. Не прекалявайте с това упражнение, за да не получите мускулни спазми. За начинаещи бройката на ритниците намалява до 10. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthyceleb.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване