Историята
Джулия Козерски американски е артист и фотограф. Нейната любима тема е образът на тялото и личността. А най-голямата й муза? Нейното собствено тяло, което тя е успяла да смали с невероятните 72 кг за една година.
Трансформацията й започва на 14 декември 2009 година. Тя отказва да чака до Нова Година, за да си пожелава чудеса. Вместо това си създава приятна и безплатна мотивационна система. Отмерва всяка стъпка от отслабването с пробване на нови, по-малки, дрехи в магазините.
Упражненията й не са нищо особено - гледа клипове в Youtube, купува си велоергометър (който кръщава Мерилин) и тренира с ластици и швейцарска топка. А най-любимото й кардио упражнение е... ходенето пеш.
Разбира се, този драстичен ефект не се постига само с упражнения, трябва и диета, но за нея ще ви разкажем, след като разгледате нечовешката й трансформация:
Станете част от нашата спортуваща банда - тук.
Станете част от нашата спортуваща банда - тук.
Станете част от нашата спортуваща банда - тук.
Станете част от нашата спортуваща банда - тук.
Станете част от нашата спортуваща банда - тук.
Станете част от нашата спортуваща банда - тук.
Станете част от нашата спортуваща банда - тук.
Станете част от нашата спортуваща банда - тук.
Станете част от нашата спортуваща банда - тук.
Станете част от нашата спортуваща банда - тук.
Станете част от нашата спортуваща банда - тук.
Станете част от нашата спортуваща банда - тук.
Изкуство
Преди да започне да отслабва, Джулия превръща себе си в изкуство. В сайта си тя публикува фотографии на голото си тяло. Ние подбрахме най-лесно поносимите от тях, някои обаче бяха твърде брутални:
Диетата
Първото много важно нещо от диетата на Джулия е преоткриването на закуската. Ние много пъти сме писали колко важно е сутрешното набавяне на хранителни вещества за правилното функциониране на тялото през целия ден.
Тя набляга много на плодове. Сред любимите й закуски са ябълки, поръсени с канела и леко затоплени. Или пък овесена каша с банани, поръсени с канела. Явно много си пада по канелата.
За обяд хапва огромна салата, като сред най-пищните й произведения (на изкуството) е салатата от маруля, спанак, гъби, червен лък, моркови, слънчогледово семе, изсушени боровинки, бейби домати, малко кедар, твърдо-сварено яйце и пилешко месо на грил, поръсено с балсамико.
Вместо следобедна закуска, Джулия си хапва помело и твърди, че откакто го е открила, е забравила за грейпфрутите и портокалите).
И последно, според нас малко крайно, но явно доста ефективно в нейния случай - тя мери храната си преди всяко ядене и изчислява калориите.
Ако сте намерили тази история за вдъхновяваща, споделете я с приятелите си във Фейсбук. Също така дайте и един лайк на нашата страница, в която споделяме всякакви интересни и полезни неща, свързани с вашето здраве и правилното спортуване.
Благодарим ви, предварително :)