България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Храната прави магия в кревата

Прочитания: 366
02.04.2013 11:04 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Доста сме писали за здравословното хранене и неговите ползи, но една от най-привлекателните, безспорно, е че то носи успех в кревата. Затова ако искате да впечатлите половинката си и да я пратите на седмото небе от удоволствие, предлагаме ви да се вслушате в нашите пет съвета за храни, на които трябва да наблегнете и такива, които трябва да избягвате:

 

1. Пълноценно хранене

Добрата нервна функция, здравословните нива на хормоните и правилното кръвообращение в тазовата област са изключително важни за доброто сексуално представяне. За да бъдат тези системи наред, диетата ви трябва да включва доста бобови храни, зърнени храни и други сложби въглехидрати, както и плодове, зеленчуци и умерени дози протеини. 

Особено важни са цитрусовите плодове с витамин "C", които заздравяват стените на кръвносните съдове и млечните продукти с ниско съдържание на мазнини, ядките, зелените зеленчуци.

 

2. Поемайте повече витамин "Е"

Няма клинични доказателства за това, но доста експерти са убедени, че без достатъчно витамин "Е", който се набавя от масла, маргарин, ядки, семена и зелени зеленчуци, сексуалната функция започва да отслабва.

 

3. Не човек, а желязо

Умората и депресията са сред най-често срещаните пречки в секса. И двете могат да бъдат преодолени с редовни упражнения, които стимулират производството на ендорфини (химикали, които ви карат да се чувствате щастливи). В някои случаи, дефицитът на желязо води до анемия. Затова трябва да си хапвате месо, риба, ядки, семена, бобови храни, зеленчуци с доста листа, както и сушени плодове.

 

4. Набухайте се с цинк

Цинкът е пряко свързан със сексуалната функция, макар че все още липсва обяснение как точно. Без достатъчно цинк, сексуалното развитие у децата се забавя, а мъжете не могат да произвеждат сперма. Цинк може да поемета с много храни от животински произход, включително морски (особено стриди), пилешко или пуешко месо, черен дроб, яйца, мляко, бобови храни, ядки и пълнозърнести храни.

 

5. Зарежете алкохола и разкарайте никотина

Ефектът на алкохола е описан още от Уилиям Шекспир - той провокира желанието и отнема възможността. Колкото повече пиете, толкова повече ви се иска, но в същото време ефектът на алкохола е като на женския хормон - естроген. Може да съсипе мъжествеността ви, да причини импотентност, да свие тестисите.

Никотинът пък е враг на артериите. Той не само спомага за образуването на атеросклеротични плаки в кръвоносните съдове на пениса, но също така и ги свива. А без кръв, няма ерекция.

 

6. Намалете наситените мазнини

Хората лесно осъзнават връзката между приема на наситени мазнини, повишаването нивата на холестерола и натрупването на атеросклеротични мазни плаки в кръвносните съдове около сърцето. По-малко обаче осъзнават, че този ефект съществува и в безбройните малки кръвоносни съдове в пениса. И както написахме в предходната точка, без кръвообращение, вашият малък другар не може да отговори на сексуалното ви желание.

 

И тъй като знаем, че прекарвате доста време седнали, което също е вредно за секса, препоръчваме ви да инвестирате част от него в нашето Фейсбук спортуващо общество. Там може да споделите своя опит и да ни кажете какво ви прави още по-добри в леглото.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване