България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Трябва ли да избирате между съня и тренировките?

Прочитания: 224
22.07.2014 14:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Упражненията винаги са най-добрият избор, освен когато става въпрос за сън. Време е да преосмислите приоритетите си, ако тренировките ви пречат на съня. д-р Джеймс Маас казва, че ако трябва да губите време от съня си, за да тренирате, накрая може да предизвикате отпадналост и наддаване на килограми. 
1341662 

Точно повечето сън, може действително да подобри ефективността ви във фитнеса. Проучване, проведено в Стандфордския университет установи, че когато членовете на баскетболен отбор получили по два допълнителни часа сън в продължение на няколко месеца, подобрили представянето си на терена. 

Изследванията показват, че тренировките могат да ви помогнат да спите по-добре и по-дълго. 

За да можем да се насладим на най-здрав съм и да извлечем най-добрите ползи от него, трябва да се упражняваме в късния следобед - някъде между 16:00 и 19:00 часа, съветва д-р Маас. Натоварващо кардио или силови тренировки не само, че могат да доведат до болки в мускулите, а и също така увеличават адреналина и пречат на заспиването.

 

Ако все пак нямате друго свободно време за тренировки, тогава "важно е да дадете на тялото си време за събуждане - опънете се по дължина за 15 минути, за да можете да премахнете напрежението от гръбначния мозък", казва д-р Маас. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: q.equinox
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване