България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо не трябва да пропускаме тренировка

Прочитания: 141
16.07.2014 14:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Понякога се прибирате след тежък ден и просто сте твърде изморени за да отидете до фитнеса. Има и случай, в които главата ви е бръмнала от проблеми и се чувствате психически смазан, за да правите каквато и да била тренировка. В такива ситуации, най-важното е да пренебрегнете егото си и да отидете в залата. 

1336621

А ако си мислите да пропуснете тренировка, понеже сте твърде изморени, правите голяма грешка. 

Пропускането на тренировка, за да спестите малко енергия всъщност работи срещу вас. В университета в Джорджия, са установили, че здрави възрастни, които са започнали да се упражняват по 2-3 пъти седмично, в продължение на най-малко 20 минути, след 6 седмици се чувстват по-малко уморени и повече енергични. Редовните упражнения повишават силата и издръжливостта, помагат на сърдечно-съдовата система да работи по-добре, и доставят кислород и хранителни вещества до всички тъкани. 

Освен това тренировката повишава либидото и подобрява настроението. Когато хората извършват усилени упражнения, тялото отделя хормона ендорфин, който е хормона на щастието. За това, независимо от психическото или физическото ви състояние не пропускайте тренировка. Разбира се, в случай на тежки състояния е разумно да си почивате, но не си търсете извинения. 

Така че, следващият път, когато сте изкушени от почивка на дивана, поне отидете за една бърза разходка...няма да съжалявате. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg 

Източник: www.foxnews.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване