Понякога приятно занимание, друг път не чак толкова, готвенето е неизбежна част от ежедневието ни. За да го направим една идея по-здравословно, е нужно да прилагаме следните няколко лесни трика. Ако сте привърженици на съчетанието "вкусно + полезното" четете по-надолу.
Към зеленчуците ...
Добавяйте нарязано авокадо и сурови бадеми, поръсете със стрити солени фъстъци. В лятната салата от домати и моцарела можете да полеете малко балсамов оцет или зехтин, поръсете със стрити солени фъстъци.
Заредете се с билки. Препоръчваме ви да ги нарежете и да ги сложите в зехтин. Друг вариант за разхлаждаща и здравословна напитка е да замразите билките в кубчета лед, след което да ги добавите към питието си.
Много ястия съдържат масло и кремообразни сирена, които със сигурност тежат на организма. Заместете ги с неподсладено бадемово мляко смесено с брашно. Разбърквате докато получите гъста течност, използвате по лична преценка.
Когато е сладко...
Направете го солено. Добавяйте по една щипка хималайска сол към сладкишите си или плодовите си шейкове.
Към тестените ястия (макарони, спагети, паста) добавете зеленчуци. Чушки, грах, маслини, домати и гъби към спагетите ще добави нужни за организма витамини.
Намалете поне на половина маслото, олиото и захарта! Не забравяйте да използвате тефлоновия тиган.
Фейсбук страницата ни ви очаква :)