България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Магически храни за плувци

Прочитания: 927
09.07.2013 15:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Покрай последните две успешни олимпийски кампании на Майкъл Фелпс  се изговори и изписа много за неговия хранителен режим. Впечатляващата цифра от 12 000 калории на ден обиколи всички медии, а закуската за шампиони придоби конкретни измерения: сандвич от три яйца на очи с плънка от кашкавал, маруля, домати, пържен кромид и майонеза; две чаши кафе; омлет от пет яйца; купичка овес; три пържени филийки, поръсени със захар и за подобаващ финал – три палачинки с шоколад.

 

Нормален човек не би могъл да погълне такова чудовищно количество храна наведнъж. Ако успее, то вероятността да се озове в спешното е също толкова голяма, колкото Фелпс да е спортистът, събрал най-много олимпийски медали, поне още три години.

 

На тези, които се занимават усилено с този воден спорт, предлагаме няколко далеч по-леки храни, които ще ви дадат олимпийски сили, но без да се налага да преплувате площта на Черно море, за да изгорите погълнатите калории.

 

Бобови култури

Те са богати на антиоксиданти и протеини. Антиоксидантите са нужни за по-висока издръжливост и развиване имунитет срещу болести.

 

Натурален шоколад

Още един, много вкусен, източник на антиоксиданти.

 

Ябълки

Ябълките са убийци на свободни радикали (онези лоши атоми, които са една от основните причини  да стареем).  За да плувате, ви трябва атлетично и младо тяло, нали?

 

Сушени сливи

Още една супер храна. Тези плодове забавят процеса на абсорбиране на глюкоза и стабилизират нивата на кръвната захар. Снабдяват ви и с витамин К – изключително важен за здрави кости и съсирването на кръвта.

 

Круши

Този традиционно есенен плод съдържа пектин, прочистващ организма ви от вредни метали.

 

Орехи

Здравословен енергиен източник, съдържащ много витамини.

 

Горски плодове

В комбинация с кисело мляко малките плодчета се превръщат в прекрасен десерт, който възстановява изтощените ви след тренировка мускулни клетки.

 

Картофи

Те ви снабдяват с енергия и бета каротин, който подпомага устойчивостта ви.

 

С тези храни в менюто ви ще плувате в басейна  със скоростта не на Майкъл Фелпс, а на моторна лодка ;)

 

Още съвети на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване