България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Няколко интересни употреби на авокадото

Прочитания: 129
24.08.2014 11:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: inm

Не веднъж сме споменавали, че авокадото е един от най-здравословните плодове. Той има високо съдържание на минерали и витамини, както и на полезни за сърцето мазнини. Освен това авокадото е добър афродизиак и ще ви помогне във всички аспекти, ако го добавите към седмичното си меню. Ето няколко невероятни употреби на този здравословен плод, за които не сте подозирали.

Смути. Напоследък сме заляти от манията смути. Ето, че и авокадото е подходящо за смути. Авокадовото смути ще ви помогне да изхвърлите токсините от тялото си и ще ви набави необходимите нива на витамини. Добавете друг плод за да направите смутито изключително вкусно.

Яйца в авокадото. Разрежете авокадото на 2, махнете костилката и сложете яйце  в дупката за костилката. След това сложете авокадото да се пече и ще получите невероятна и здравословна закуска.

Заместител на майонезата в салатите. Всички обичате салати с майонеза, но тя е много нездравословна. Можете да я заместите с авокадо, което не само ще направи салатата ви здравословна, но ще запази невероятния й вкус.

На сандвич. Разнообразете сандвичите си. Не ги правете само със салам и кашкавал. Можете да добавите авокадо и зеленчуци и да си направите здравословни сандвичи. Заместете обикновения хляб с пълнозърнест.

В плодова салата. Нищо няма да обогати повече плодовата ви салата от авокадото. Изберете си микс от плодове и ще успеете да се насладите на невероятната живителна сила на плодовете.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: news.health.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване