Време е за здравословна неделна закуска. Ако таман сте станали и се чудите какво да закусите, ето една свежа, вкусна и здравословна идея. Тя ще ви даде витамини и минерали, които ще ви заредят за почивния ден и ще ви помогнат на диетата и най-важното, тази закуска е полезна за двигателя на организма ви - сърцето.
Тази рецепта е позната още като "Eggocado", което от английски е игра на думи с думите за яйце и авокадо. Според диетолозите тази закуска е една от най-добрите за вашата диета. Тя ще ви набави полезни мазнини и много енергия, а същевременно е ниско калорична и няма да се натрупа на теглото ви.
Съставки: 2 авокадота, 2 яйца, 1/2 лимон, сол и пипер, други подправки по избор.
Начин на приготвяне. Загрейте фурната на 220 градуса. Срежете авокадата на 2 половини. Внимателно отстранете костилката на авокадото, като по този начин ще се получат дупки в него. Срежете малка част от другата страна на авокадото, така, че да могат да стоят в тавата без да се излее яйцето от дупките. Счупете яйцата в голяма купа и ги разбъркайте и след това ги излейте в дупките на авокадата. Поръсете с изстискания лимон и другите подправки (може да добавите люто, за да забързате метаболизма си).
Хранителни факти: 201 калории, 17,5 грама мазнини, 8.5 грама въглехидрати, 6.5 грама фибри, 5 грама захар, 6 грама протеин.
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg