България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Навиците, които ви карат да се чувствате уморени

Прочитания: 175
07.07.2014 10:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Често се чувствате уморени и отпаднали, но не обръщате внимание на навиците, които причиняват умората ви. Ето няколко навика, които не сте подозирали, че ви карат да се чувствате уморени.


1. Не пиете достатъчно вода. Липсата на вода в организма ви намалява плътността на кръвта и я прави по-слаба. Това означава, че сърцето ви изпомпва по-неефикасна кръв, което намалява уросяването на на мускулите и крайниците, което ви кара да се чувствате уморени.

2. Не приемате достатъчно желязо. Липсата на желязо в организма ви ви кара да се чувствате слаби и да не можете да се концентрирате. Увеличете приема на желязо, защото иначе рискувате да се заболеете от анемия.

3. Пропускате закуската. Храната, която ядете, захранва тялото ви с енергия. Когато спите, тялото ви продължава да се нуждае от енергия и, когато се събудите сутринта, вие трябва да захраните тялото си с необходимата енергия. Ако не го направите, цял ден ще се чувствате уморени и отпаднали.

4. Храните се с нездравословна храна. Храните, пълни с прости въглехидрати и захар повишават вашия гликемичен индекс. Насищаните със захар в кръвта ви прави по-слаби и за това е необходимо да приемате повече протеини, за да държите нивото на захар в кръвта ви в норма.

5. Работите в разхвърлян офис. Ако работното ви място не е подредено, вие изразходвате много енергия, за да търсите нещо, което ви трябва. Това увеличава стреса ви, което ви кара да се чувствате отпаднали.

6. Работите по време на ваканция. Това лишава организма ви от почивката, която му се полага. Ако не успеете да си почините през ваканцията следващите месеци ще ви е по-зле и ще се чувствате все по-отпаднали.

7. Разчитате прекалено много на кофеина. Не трябва да пиете само кафета през деня, защото си мислите, че то ще ви даде енергия. Трябва да се храните, защото това е най-добрия източник на енергия.

8. Стоите до късно през уикендите. Много от вас през почивните дни решават да стоят до късно да гледат филм или да излизат с приятели, но това са ви единсвените дни, в които можете да се наспите, а стоенето до късно лишава тялото ви от възможността за отпочиване.

 

Прочетете още: Как да намалим стреса за 30 минути на ден?

Прочетете още: 6 начина за мотивация по време на тренировка.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване