България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Комбинации от храни, удължаващи живота (част 1)

Прочитания: 184
13.02.2013 18:02 по статията работи: Александра Цанкова

Какво да ядем, за да бъдем здрави, силни, красиви и щастливи

Правилното и здравословно хранене е един от най-големите проблеми на съвременния човек. Многообразието от храни на пазара обърква и пречи на правилната ни преценка за това кое е най-нужно на организма ни. Поради тази причина наскоро ви разказахме за полезните храни, които задължително трябва да включите в менюто си. Сега се заемаме със задачата да ви информираме как да ги съчетаете, за да получите максимален ефект. 

 

Зелен чай + лимон = по-здраво сърце 

 

50750a72-bebd-1630-9fd1-ce0fa6a78f8d

 

Зеленият чай намалява риска от сърдечни заболявания, благодарение на мощните антиоксиданти, които съдържа. За съжаление човешкото тяло усвоява само 20% от здравословните съставки на зеления чай. Но имаме и добра новина за вас: учени установиха, че в съчетание с лимон, организмът ни усвоява до 80% от благотворните съставки на лечебната напитка. За това ви съветваме да си сварите зелен чай, да изтискате в него сока от цял лимон (портокалът и грейпфрутът също вършат чудесна работа) и да изпиете тази доза здраве.

 

Броколи + домати = защита от рак

 

5928d746-9c9b-8bca-c3e0-90f96606605f

 

Доказано е, че броколите и доматите предпазват от канцерогенни заболявания, но по най-нови сведения комбинацията между двете храни действа в пъти по-ефективно. Дали ще консумирате тази комбинация в салата, или ще направите сос за спагети или пица, изборът е ваш. 

 

Червена чушка + черен боб = здрава имунна система

 

a7f16350-2290-c530-c4f5-91eefba56767

 

Сърцето ви ще бъде благодарно, ако включвате повече постни храни в менюто си. Препоръчваме ви да наблегнете на червените чушки (витамин С) и на не толкова популярния, но изключително полезен черен боб (богат на желязо и магнезии). Ако пък съчетаете приема им, си гарантирате стабилно здраве, устойчиво на всякакви вируси.

 

Яйца + манго = здрав външен вид

 

d585f28e-5326-339d-b0b8-707d95a2ae7c


Искате да подобрите цялостния си външен вид и здравето на кожата си? Тази двойка храни със сигурност ще ви помогне. Яйцата са богати на аминокиселини (най-вече протеин), които са от съществено значение за образуването на колаген в кожата. Храните, съдържащи голямо количество витамин С (като мангото), взаимодействат по изключително благоприятен начин с тях. Резултатът е чиста и здрава кожа в съчетание със свеж външен вид. Ако се чудите как да комбинирате тези две храни, предложението ни е: омлет + прясно изцеден сок от манго за закуска = вкусна храна и добро здраве.

 

Зелен чай + черен пипер = изваяно тяло

 

09903303-66bc-ad26-6f3e-f4f433ba374d


Забравете драстичните диети! При следващото хранене просто изпийте един зелен чай като прибавите в него няколко зърна черен пипер. Вече ви изтъкнахме предимствата на зеления чай, а в съчетание с лютата подправка процесът на изгаряне на мазнини се ускорява многократно. Изследвания сочат, че консумиращите зелен чай вместо вода по време на ядене имат по-слабо желание да си поръчат втора порция храна. Ако искате изваяно тяло, решението е следното: към чашата ароматен зелен чай прибавяте половин чаена лъжичка черен пипер (или 2-3 зрънца от него) и скоро ще забележите мечтаната промяна.

 

 

Следва продължение!

 

 

А Фейсбук страницата ни ви чака още сега: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване